Ha a rendőr elkezd velem "szívózni", én meg visszaadom neki, az részemről hivatalos személy elleni bűncselekmény?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy nem bántjuk egymást fizikailag, csak ő is veszekszik velem, meg én is szidalmazom őt. Ne mondja senki, hogy ilyenek nem szoktak megtörténni, meg azt se, hogy ok nélkül nem játssza az eszét, mert bizony néhányuk többet képzel az egyenruhába amit visel. De ez most csak elméleti kérdés, nem megtörtént eset.ma 17:54
2/5 anonim válasza:
Hagyjad szerencsétlent ,elég nagy a nyomora.
3/5 anonim válasza:
A helyzet attól függ, pontosan mit mondasz és hogyan viselkedsz. Magyarországon hivatalos személy elleni bűncselekménynek minősülhet, ha a rendőrrel szemben tettleges erőszakot alkalmazol vagy akadályozod őt a törvényes intézkedésében. Azonban szóban történő szidalmazás, sértegetés vagy fenyegetés is lehet jogilag problémás.
Lehetséges jogi következmények:
Közszolgálati jogviszony elleni bűncselekmény
Ha a szóbeli viselkedésed a rendőr méltóságát sérti vagy fenyegetően lépsz fel, akár becsületsértésnek vagy fenyegetésnek is minősülhet. Ezek
4/5 anonim válasza:
Nem egyszerűbb ilyenkor azt mondani, hogy legyen szíves megadni az azonosítóját, hogy jelenbthessem, mert ezt a stílust nem vagyok köteles eltűrni.
5/5 anonim válasza:
Én sem értem mire jó ez a visszaadom neki meg én is megmutatom neki viselkedés. Amikor az intézkedést megkezdi, meg kell adnia a nevét és azonosító számát. Az intézkedést nem akadályozhatod. Ha közben szidalmaz téged vagy úgy érzed nem volt jogszerű az intézkedés, akkor egyszerűen panaszt teszel a kapitányságon az intézkedés végeztével. Nem kell itt semmit visszabeszélni, meg szitkozódni és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!