Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Beidéztek gyanúsítottnak, meg...

Beidéztek gyanúsítottnak, meg fogom tudni, hogy ki jelentett fel?

Figyelt kérdés
Kisebb ügyről van szó, sejtem is miről lehet szó, viszont az idézésben semmi konkrétumot nem írtak. Felhívtam a nyomozót csak annyit mondott hogy folyamatban lévő ügyről senkinek nem adhatnak tájékoztatást. Utána olvastam, a gyanúsítás előtt megmondják hogy mivel gyanúsítanak, de azt is megmondják ki ellen gyanúsítanak? Vagy ki jelentett fel?
ma 09:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Természetesen. És egy a rendőri szolgálatra ma rendszeresített CZ-t is biztosítanak számodra díjmentesen.
ma 09:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos hogy konkrétan téged jelentett fel valaki, lehet hogy a hatóság látókörébe kerültél gyanúsítottként.
ma 09:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
ma 09:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Magánvádas eljárás valószínűleg
ma 09:29
 5/12 anonim ***** válasza:
71%

Csak azt fogják közölni, hogy milyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

Aztán később, S nyomozati cselekmények lezárása után lesz lehetőséged iratbetekintésre ( pl mielőtt vádemelési javaslattal át teszik az ügyet az ügyészségnek).

ma 09:59
 6/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
80%
Csak kíváncsiságból: mit tennél, ha megtudnád, hogy ki jelentett fel?
ma 10:12
 7/12 retektorta ***** válasza:
47%

Volt korábban büntetőügyem, piti ügyben. Velem közölték, hogy ki jelentett fel, és milyen ügyben indult eljárás. Egyébként pontosan úgy történt minden, ahogy az országos nagy ügyekben (Tánczos, Mór) látni lehetett, csak nyilván kicsiben. Tehát ami a rendőrség koncepcióját gyengítette volna, azt kihagyták az iratokból, az ügyészség meg kritikátlanul átvette, amit a rendőrök leírtak. A bíróság felmentett végül, 5 évvel később.

Egy jó tanácsot adnék: vigyél ügyvédet. Egyszerűen azért, mert ő tudja hogy hogy működik ez az egész, mit lehet, mit nem.

ma 10:16
 8/12 A kérdező kommentje:

"Csak azt fogják közölni, hogy milyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak."

De a gyanúsításban benne lesz hogy kinek a sérelmére követtem el nem ?

" mit tennél, ha megtudnád, hogy ki jelentett fel?"

Nyilván semmit csak akkor jobban fel tudok készülni, minél több az információ számomra annál nagyobb segítség.

ma 10:28
 9/12 anonim ***** válasza:

Azt nem mondja meg, hogy kitől van a feljelentés.

(én se szoktam megmondani.....).

De amikor közli a gyanúsítást, azért, - ha csak nem vagy tökelütött idióta - simán össze tudod rakni, hogy ki jelentett fel, mert azt csak Te tudod, hogy ilyen info - i rólad kinek, kiknek lehetnek....

ma 10:46
 10/12 anonim ***** válasza:

"De a gyanúsításban benne lesz hogy kinek a sérelmére követtem el nem ?"

Csak ugye az esetek jelentős részében nem csak a sértett tud feljelentést tenni.

ma 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!