Beidéztek gyanúsítottként és foglalmam sincs miért. Fel lehet hívni a rendőrséget hogy milyen ügyben hívtak be?
nem biztos, de esetleg ki tudod következtetni abból, amivel vádolnak.
pl. lehetett névtelen feljelentés is.
Igen, fel lehet hívni őket maximum nem mondanak semmit. Nem örülnek, hogy keresed őket, engem az osztályvezető küldött el a búsba.
#4 Egyszer voltam én is, akkor tanúként, ugye kötelező volt minden kérdésére válaszolni, minden cérnaszálba belekérdezett, hiába mondtam, hogy nem akarok erről... Végülis azért eszemnél voltam és igaza lett, mert pont így nem keveredtem bele, úsztam meg, hogy beszéltem, csak nem tudom minek mindent kikérdezni. Mindenben igazat mondtam, durvábbakat kihagytam, próbáltam rövidre fogni.. Pont írtam róla, hogy nekem meg elolvasni nem engedte, erre is vigyázz, kikapta...
DE gyanúsítottként megtagadhatod az egész vallomástételt is, tehetsz később is vallomást. De én lehet ügyvéddel mennék, attól függ, mit mondanak... A másik, hogy ezeknek bevett gyakorlata blöffölni. Velem bratyizni kezdett, miután rájött az ordibálással nem megy semmire.
Az is szokás, hogy a gyanúsíthatót direkt tanúként idézik be, hogy kötelező legyen vallomást tenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!