Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Beidéztek gyanúsítottként és...

Beidéztek gyanúsítottként és foglalmam sincs miért. Fel lehet hívni a rendőrséget hogy milyen ügyben hívtak be?

Figyelt kérdés
ma 14:14
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Adtak egy telrfonszámot.
ma 14:14
 2/14 Fsms ***** válasza:
Nem biztos, h elmondják lehet sérti a nyomozás érdekeit. Ügyvédet érdemes vinni magaddal.
ma 14:18
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Helyszínen megtudod, nyilván nem nagy ügy különben bevitték volna.
ma 14:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A jó hír, gyanúsítottként bármit hazudhatsz. Igazat, csak a tanúnak kötelessége mondani. Beszélni, viszont nagyon keveset, különben bezavarnak úgy, hogy végér a neved sem tudod. Nem láttam, nem hallottam, nem emlékszem. Egyszer, még tanulatlanul elkezdtem beszélni, majd kimagyarázom magam. Járhattam a Markóba tárgyalásokra.
ma 14:28
 5/14 A kérdező kommentje:
Meg fogom tudni ki jelentett fel?
ma 15:43
 6/14 Fsms ***** válasza:
100%

nem biztos, de esetleg ki tudod következtetni abból, amivel vádolnak.

pl. lehetett névtelen feljelentés is.

ma 16:06
 7/14 anonim válasza:

Igen, fel lehet hívni őket maximum nem mondanak semmit. Nem örülnek, hogy keresed őket, engem az osztályvezető küldött el a búsba.

#4 Egyszer voltam én is, akkor tanúként, ugye kötelező volt minden kérdésére válaszolni, minden cérnaszálba belekérdezett, hiába mondtam, hogy nem akarok erről... Végülis azért eszemnél voltam és igaza lett, mert pont így nem keveredtem bele, úsztam meg, hogy beszéltem, csak nem tudom minek mindent kikérdezni. Mindenben igazat mondtam, durvábbakat kihagytam, próbáltam rövidre fogni.. Pont írtam róla, hogy nekem meg elolvasni nem engedte, erre is vigyázz, kikapta...

DE gyanúsítottként megtagadhatod az egész vallomástételt is, tehetsz később is vallomást. De én lehet ügyvéddel mennék, attól függ, mit mondanak... A másik, hogy ezeknek bevett gyakorlata blöffölni. Velem bratyizni kezdett, miután rájött az ordibálással nem megy semmire.

Az is szokás, hogy a gyanúsíthatót direkt tanúként idézik be, hogy kötelező legyen vallomást tenni.

ma 16:09
 8/14 anonim válasza:
Van névtelen bejelentés is, nem tudom, arra mi vonatkozik, de ha megmondják és ha nem igaz, feljelentheted rágalmazásért is.
ma 16:11
 9/14 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy nem engedte elolvasni? Aláírás nélkül a hajára kenheti a vallomásodat. Amíg nem olvastad át, addig pedig nem írod alá. Innentől még lehetősége sincs nem engedni a saját vallomásod átolvasását.
ma 16:13
 10/14 anonim válasza:
Fogta, nem engedte el, majd kikapta... Amatőr voltam.
ma 16:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!