Beidéztek tanúnak?
Üdv!
Röviden, egyértelműen írom le a történetet.
15 éves srác vagyok.
Ma este hazajöttem, anyum várt egy papírral, hogy beidéztek engem xy kerületi rendőr kapitányságra tanúként. Azt mondták itthon, hogy mindig a tanúból lesz gyanúsított. Szóval, nem csináltam semmi törvénybe ütközőt, hiszen arra én több mint valószínű emlékeznék.
Mire kell számítanom, illetve irataimon kívül kell valamit magammal vinnem?
A tanuból nem lesz gyanusított - az ket különbözö dolog.
Arról szó sincs, hogy te csináltál volna valami rosszat, mert akkor gyanusított lennél és nem tanu.
Ha tanunak idéztek be, akkor a megadott idöpotnban odamégy a személyiddel, és amit kérdeznek, arra válaszolsz a legjobb tudásod szerint.
Még a Windowsom is eredeti 😆
Soha nem torrenteztem meg ilyenek, a gépet is netezésre meg videónézésre használom 😋
A tanú az tanú.
A gyanúsított meg gyanúsított.
Gyanúsított csak akkor leszel, ha felmerül a gyanúja, hogy vaj van a fejeden. Ha nincs, akkor ne félj :)
Megjelenni viszont állampolgári kötelességed, és - mivel kiskorú vagy - szülődnek/gondviselődnek is. Ez van.
Hogy aztán tudsz-e érdemben segíteni, értékelhető tanúvallomást tenni, az ugye már más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!