Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Másnak se engedtek egy betűt...

Másnak se engedtek egy betűt sem elolvasni a saját vallomásából?

Figyelt kérdés

Tanúvallomás, soha nem voltam rendőrségen. Tudom, hogy az én hibám, hogy hagytam erőszakosnak lenni.

Egy büdös bunkó volt, előadta a bratyizós stílust, meg haverkodjunk, sőt tegeződni akart, vagyis ő tegezett, én nem. Előtte meg az asztalt csapkodta mérgében.

Fél órát váratott. Semmit nem olvasott fel. Minden szarba belekérdezett, hiába mondtam, nem szeretném, nem akarok mást belekeverni, többször bejöttek rendőr haverok azokkal játszottak el színjátékot. Egyszer beszólt nekem, hogy "átvertelek ám, minden szavadat leírtam", közben bejárkáltak a kollegái. Gondoltam a végén majd megnézhetem, azt sem tudom, mi lett 4 oldal, csak az én vallomásom. Nekem panaszkodott, hogy mondták spóroljon a papírral, nem volt jó a nyomtató, akkor elment máshova nyomtatni.

Hozta aláíratni, gondoltam leteszi, átolvasom, akkor nem engedte el a kezéből, meg hogy "az van benne, amit mondtál", írd alá minden lap alján, forgatta, majd a végén kikapta a kezemből és elvitte, simán aláírathatta volna, hogy sorozatgyilkos vagyok.

Saját példányt azt mondta nem ad, de én se erősködtem, mert anyám már az autóban elvette volna, ki volt akadva, mit merészeik a 23 éves lányát nélküle kihallgatni, meg mi az, hogy nem olvashatja el, a rendőrséget hívogatta, végül így is megszerezte egy rendőr ismerősétől (felolvasta neki telefonban, nehogy nyoma legyen.

dec. 9. 20:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekelhelyezési perben voltam tanú az anya mellett. A jegyzőkönyvet a vallomásomról el KELLETT olvasnom és alá kellett írnom még ott rögtön, hogy valóban ezt és így mondtam. Vagyis ott a bírónő ezen rövidített és hogy a jelen levők mindegyike el tudja fogadni hogy az hangzott el ami a jegyzőkönyvben van, ő maga olvasta fel és utána néztem meg (ekkor elolvashattam hogy tényleg az van leírva) és írtam alá. De ez nem rendőrségen volt hanem egy bíró előtt tárgyaláson.
dec. 9. 21:01
 2/19 anonim ***** válasza:
78%

"Minden szarba belekérdezett, hiába mondtam, nem szeretném, nem akarok mást belekeverni,"

Ilyen nincs, kérdező.

Köteles vagy tanúként vallomást tenni.

Csak azt önvád esetén tagadhatod meg a választ.

"Hozta aláíratni, gondoltam leteszi, átolvasom, akkor nem engedte el a kezéből, meg hogy "az van benne, amit mondtál", írd alá minden lap alján, forgatta, majd a végén kikapta a kezemből és elvitte, simán aláírathatta volna, hogy sorozatgyilkos vagyok."

Ha odaadta aláírásra, akkor te azt el is olvashattad. Ha ilyenkor nem azt látod a jegyzőkönyvbe, amit mondtál, akkor neked kell jelezned.

"Gondoltam a végén majd megnézhetem, azt sem tudom, mi lett 4 oldal, csak az én vallomásom."

A kötelező figyelmeztetések alapból vagy 3 oldal.

"Saját példányt azt mondta nem ad."

Nem kötelező saját példányt adni.

"de én se erősködtem,"

Akkor meg miről is beszélsz?

"mert anyám már az autóban elvette volna, ki volt akadva, mit merészeik a 23 éves lányát nélküle kihallgatni"

Gondokság alatt állsz, hogy 23 éves létedre anyád kellene a kihallgatásodhoz?

Ha viszont nem ez a helyzet, anyád egy totál idióta, amit neked kell kezelned.

Ha nem tudod, az a te bajod.

Ha úgy érzed, hogy sérelem ért a kihallgatás alkalmával, tegyél panaszt.

dec. 10. 07:50
 3/19 A kérdező kommentje:

Ezt mondtam egyébként anyámnak, hogy nem tehettem meg, hogy nem válaszolok. Illetve, hogy "miért nem álltál fel 2 perc után", mondjuk mert nem lehet.

Egyébként miért állnék gondnokság alatt, egy kontrollmániás, nárcisztikus, mániákus hazudozó őrült anyám, az is baja, hogy önállóan merészelek gondolkodni, plusz talál olyat, aki még segít is neki.

dec. 10. 09:52
 4/19 anonim ***** válasza:

"Egyébként miért állnék gondnokság alatt"

Hát csak azért, mert azt írtad, hogy:

"ki volt akadva, mit merészelik a 23 éves lányát nélküle kihallgatni...."

Ha nincs eljárási cselekvőképességed, akkor anyád nélkül tényleg nem lehet téged kihallgatni.

De ha ez nem igaz, akkor anyádnak semmi keresnivalója a kihallgatásodon.

De ezt ennyiből, hogy állapítsuk meg, hogy igaza van-e anyádnak vagy csak túlteng benne a szülői pozícióval járó hatalomgyakorlás?

dec. 10. 11:48
 5/19 A kérdező kommentje:

Mondjuk mert megtették, hogy kihallgattak anyucika nélkül....

Elmebeteg az a nő, de teljesen beteges amit művel.

dec. 10. 11:51
 6/19 anonim ***** válasza:
26%
#5 Te vagy beteg. Ez egyértelmű azokból amiket leírtál és hogy még mindig anyáddal vagy 23 éves létedre miközben ilyeneket gondolsz róla.
dec. 10. 13:11
 7/19 Kései Sirató ***** válasza:

Kérdező, te még nem hallottál arról, hogy a 18. életév betöltése jelenti az, hogy valaki felnőtt korú?

Szavazhatsz vásárolhatsz alkoholt, önállóan aláírhatsz.

Nem kell anyád engedélye semmihez, ha elmúltál 18.

dec. 12. 13:00
 8/19 A kérdező kommentje:
Én értem, de az ilyesféle szülőt nem érdekli. És még talál hozzá segítséget is, például aki leadja neki a vallomásomat rendőr létére...
dec. 12. 13:42
 9/19 Kései Sirató ***** válasza:
Legközelebb vigyél magaddal egy ügyvédet, ha magadtól nem tudtad azt mondani, hogy előbb elolvasom, amit aláírok.
dec. 12. 13:45
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi volt az ügy? Lopás?
dec. 14. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!