Gyanúsítottként idéztek be a lakóhelyemtől közel 600 km-re lévő rendőrkapitányságra. Nem tudok egyrészt anyagi okok és édesanyám valamint saját betegségeim miatt megjelenni az adott időpontra, helyszínre, mit tehetek?
"az utazási idő 7 óra kb vonattal, busszal annál is több."
Ez kb. akkor lenne igaz, ha az átszállásnál a csatlakozásra órákat kellene várni....és azért ilyen nem nagyon van.
Én a lakóhelyemtől az ország másik végébe jártam egyetemre, vonattal és busszal is mentem.... soha nem vártam a csatlakozásra 30 percnél többet.
Magyarországon azért 2 - 2,5 - 3 óra hossza alatt - folyamatos utazással - bárhova oda lehet érni.
De lehet kérni - indokolt esetben - a lakóhelyed szerinti megyei főkapitányságon történő meghallgatást.
5
Lónya-Lenti
Tömegközlekedéssel
9 óra 51 perc
Azokat nem fogja értékelni az, hogy családi vagy egyéb gondod miatt nem tudsz megjelenni.
Ha nem jelensz meg és előre nem jelzed akkor mánap már kiadják a körözésed, és ha elkapnak őrízetbe vesznek fogdára és 24 órán belül átadnak annak a kapitányságnak, akihez idézve lettél.
De ha felhívod telefonon az ügy előadóját és kéred, hogy egy héttel később kérnél időpontot, mert aznap nem tudod megoldani, akkor szoktak adni új időpontot még azt is kérheted, hogy messze laksz és esetleg délután 1-2 órára ha lehet. A legtöbb előadó belemegy ilyen alkuba, hisz ők is azt szeretnék, hogy ott legyél. Addig aznapra próbálj anyukádnak egy gondozót keresni.
De ha nem jelzed, és nem mész el, várnak de te sehol nem vagy, másnap már kiadják a körözésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!