Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Jogszerű volt a rendőrök...

Jogszerű volt a rendőrök intézkedése ebben a formában?

Figyelt kérdés

Néhány évvel ezelőtt néhány haverommal mentünk haza szórakozóhelyről, mert egyikünkbe belekötöttek. Ennek eredménye az lett, hogy egy 50es nagydarab pali utánunk jött, és verekedni akart mert erősre itta magát. Nyilván 4en erősebbek voltunk, de annyira nem vertük meg, hogy komoly baja legyen, kb csak a szemöldöke szakadt fel egy ütéstől, egy másiktól meg elesett de nem ájult el. Rendőrségre ment másnap, ahol elmondta a panaszát, úgy tett, hogy mi őt hátulról leütöttük sörösüveggel, stb. Azt is állította, hogy füveztünk is, ami részben igaz a társaságra, de én csak a konfliktus után havernál téptem be.

Három nap múlva hívja faterom a rendőrség, hogy küldjön már be engem az örsre, mondjam el mit láttam. Nem kaptam idézést se tanúként, se vádlottként. Én elmondtam, hogy ja, valóban volt bunyó, de önvédelem volt a haverok részéről (4 kb 60-70 kgs 18 éves vs 110 kg 190 cm magas faszi). Mint kiderült utólag nem is ez igazán érdekelte a fakabátokat, hanem a fű. Mondtam nekik, hogy nem fogyasztottunk ilyet, de erre azt mondták, hogy ezt meg kell nézni. Kapásból vittek be a legközelebbi helyre ahol tudtak tesztet csináltatni, a rendőr meg közölte velem, hogy jelenleg le vagyok tartóztatva.

Na most szerintem ez rohadtul nem volt jogszerű, mert nem volt tettenérés, se semmi. Ennyi erővel utcáról berángathatnak akárkit, aki gyanús, még úgy is, hogy nem találnak nála semmit.

Szerintetek ha legközelebb ilyen volna - remélem nem lesz -, akkor mit csináljak?

nov. 20. 13:02
1 2 3 4 5
 21/46 árokpart ***** válasza:
16-os 17-es Nem volt jogszerű ha így volt.
nov. 20. 22:13
 22/46 anonim ***** válasza:
24%
Elő voltál csak állítva te majom. Az nem letartóztatás. Ugyan olyan mint mikor a rendőr kocsival szed ki, és előállít mintavétel céljából. Árokpart megint sgg hülye, egyszer már felfogom képelni.
nov. 21. 05:37
 23/46 anonim ***** válasza:
23%

"De hamarabb vettek orizetbe, minthogy bevittek volna tesztre. Nem ertitek?"

Te nem érted.

Előállítotak.

Majd a mintavétel után - kellő jogalappal - őrizetbe vettek.

"Plusz milyen alapon visznek csak azért mert valaki azt mondta? Nem értem. Nem volt egy vallomás, se behivas tanúként, se semmi.

a jogszabályok alapján.

Nem is kell vallomás, sem tanú, elegendő ha bizonyos körülmények

- "Mondtam nekik, hogy nem fogyasztottunk ilyet, de erre azt mondták, hogy ezt meg kell nézni. Kapásból vittek be a legközelebbi helyre ahol tudtak tesztet csináltatni" -

arra utalnak, hogy linkelsz.

Ehhez jön még a zsaruszimat.

És kész is az örizetbevételedet elrendelő határozat.

nov. 21. 09:45
 24/46 anonim ***** válasza:
48%

Őszintén, lerövidíteném.

Kábítószert használtatok, amit valaki észlelt.

Ti négyen megvertétek ezt az egy valakit.

A rendőrök ezek után felkerestek és meghallgattak a verekedés és a kábítószer miatt is.

Te hazudtál a rendőröknek, akik nem hittek neked.

A rendőrök ellenőrizték az állításod, amiről kiderült, hogy hazudsz és tényleg fogyasztottál kábítószert.

A rendőrség egy tanú vallomás alapján, ellenőrzött egy embert, akiről bebizonyosodott, hogy jogsértést követett el. Mi, ha nem ez a rendőrség feladata? Mi nem jogszerű szerinted azon, hogy miután kábítószert fogyasztottál és valaki felnyomott, a rendőrök ellenőrzik fogyasztottál-e kábítószert?

nov. 21. 11:10
 25/46 árokpart ***** válasza:
67%
23-as "Nem kell vallomás, nem kell tanú" bizony ezek mind kellenek , mert meglapozott gyanú nélkül senki sem vehető őrizetbe. Utolsó: A rendőrők sima fogyasztás után szinte sohasem nyomoznak, hanem az érdekli őket, hogy bárki nagyobb mennyiséget nem birtokol e , illetve nem e árusítja? Nem a sima fogyasztó feje a fontos a kábítószer ellenes munkában, hanem a a nagyobb terjesztők lekapcsolása. Teszem azt előállítják pl. Jancsit, hogy állítólag fogyasztott Jancsi bevallja, hogy igen és megkérdezik tőle, higy kitől vette, azt modnaj, hogy hát a Pistától. A Pistának már fogalma sem lesz arról, hogy ő kitől kapja csak annyit tud, hogy egyszer egy pl. czopfos srác hozta, máskor meg egy jó csaj, harmadszor meg egy idősebb nénike, negyedszer meg egy középkorú férfi. A piramis harmadik csúcsán lévő valakit kellene elcsípni azt megtudni, hogy ez a négy ember kicsoda, de azt sem a Jancsi, sem a Pista nem tudja megmondani, mert neki sem mutatkoztak be és ha Pista vagy Jancsi el is mondja ezeket az ismeretlen embereket, ők szimatot kapnak és azonnal felszívódnak és lesz helyettük négy másik. Ez nem annyira fekete-fehér dolog persze ez nem jelenti azt, hogy a Jancsi meg a Pista semmit nem tett, mert tett és elterelésre kell majd járniuk, viszont a fő érdek nem a Pista és a Jancsi feje.
nov. 21. 14:10
 26/46 anonim ***** válasza:
30%

Köszönjük árokpart. Újra megmutattad, hogy tudod azt, amit mindenki.

Tényleg hihetetlen, hogy a rendőrség nem minden erejével egy fogyasztóra dolgozik rá, hanem magasabb szintekre, azta…😂😂😂

nov. 21. 14:55
 27/46 A kérdező kommentje:
Magamra nyilván nem fogok soha terhelő vallomást tenni, emellett ennyi erővel akárkit meg lehet gyanúsítani fogyasztással feljelentés nélkül. Csak akkor nem értem, hogy miért büntetőjogi kategória a rágalmazás meg a hamis vád, ha igazából nem kell hivatalosan feljelentést tenni, csak panaszkodni egy sort s rendőröknek, azok meg mindenféle jogalap nélkül bevisznek akárkit akárhová. Verekedést megértem, de érdekes módon a garázdaságból nem lett semmi, csak ebből. Akkor mi ez ha nem kettős mérce?
nov. 21. 17:27
 28/46 anonim ***** válasza:
0%
azért egy cscska vagy te is kérdező éd ezt te is tudod
nov. 21. 19:45
 29/46 anonim ***** válasza:

“ ha igazából nem kell hivatalosan feljelentést tenni, csak panaszkodni egy sort s rendőröknek,”

Előbb még azt írtad:

“ Rendőrségre ment másnap, ahol elmondta a panaszát,”

Mi számít hivatalosnak a te fejedben, ha nem az, hogy bemegy a rendőrségre? Hol kéne panaszkodnia bűncselekményekről, ha nem a rendőrségen?😂😂

“ Csak akkor nem értem, hogy miért büntetőjogi kategória a rágalmazás meg a hamis vád,”

Te még mindig úgy hisztizel, hogy hamis vád meg rágalmazás, hogy amivel téged vádoltak az teljesen igaz😂😂😂 fura egy mandarin vagy te.

nov. 21. 22:08
 30/46 A kérdező kommentje:

Példának hoztam fel, mert akárki más is járhat így ezek szerint. Ja, a hivatalos az úgy működik tudtommal, hogy kapok ezzel kapcsolatban papírokat, hogy ez meg az feljelentést tett ellenem ilyen meg olyan oknál fogva. Nem az, hogy bemegy, elmondja a panaszát, nem tesz feljelentést, de azért a rendőrök elkezdenek vegzálni😂 nem tudom rendőr vagy-e, de ekkora pancsert életemben nem láttam mint téged😂 Az agyad elég rövid. Nem lepődnék meg ha az volnál, mert a mikropéniszt általában ők szokták ezzel a stílussal kompenzálni😂

Másiknak meg annyit üzenek, hogy az a csicska aki ilyen f4szt4risznya gyökeret szült mint Ő😂 Ahogy látom még mindig nem sikerült megérteni azzal a három IQ-dal, hogy egyrészt én hozzá sem nyúltam a taghoz, másrészt ő jött oda ittasan keménykedni, és ő ütött először is 😂 na az a cs1csk4 aki az ilyet védi! Na menj innen bolhás😉

nov. 21. 23:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!