Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Jogszerű volt a rendőrök...

Jogszerű volt a rendőrök intézkedése ebben a formában?

Figyelt kérdés

Néhány évvel ezelőtt néhány haverommal mentünk haza szórakozóhelyről, mert egyikünkbe belekötöttek. Ennek eredménye az lett, hogy egy 50es nagydarab pali utánunk jött, és verekedni akart mert erősre itta magát. Nyilván 4en erősebbek voltunk, de annyira nem vertük meg, hogy komoly baja legyen, kb csak a szemöldöke szakadt fel egy ütéstől, egy másiktól meg elesett de nem ájult el. Rendőrségre ment másnap, ahol elmondta a panaszát, úgy tett, hogy mi őt hátulról leütöttük sörösüveggel, stb. Azt is állította, hogy füveztünk is, ami részben igaz a társaságra, de én csak a konfliktus után havernál téptem be.

Három nap múlva hívja faterom a rendőrség, hogy küldjön már be engem az örsre, mondjam el mit láttam. Nem kaptam idézést se tanúként, se vádlottként. Én elmondtam, hogy ja, valóban volt bunyó, de önvédelem volt a haverok részéről (4 kb 60-70 kgs 18 éves vs 110 kg 190 cm magas faszi). Mint kiderült utólag nem is ez igazán érdekelte a fakabátokat, hanem a fű. Mondtam nekik, hogy nem fogyasztottunk ilyet, de erre azt mondták, hogy ezt meg kell nézni. Kapásból vittek be a legközelebbi helyre ahol tudtak tesztet csináltatni, a rendőr meg közölte velem, hogy jelenleg le vagyok tartóztatva.

Na most szerintem ez rohadtul nem volt jogszerű, mert nem volt tettenérés, se semmi. Ennyi erővel utcáról berángathatnak akárkit, aki gyanús, még úgy is, hogy nem találnak nála semmit.

Szerintetek ha legközelebb ilyen volna - remélem nem lesz -, akkor mit csináljak?

ma 13:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Igazad van, nem letsrtoztatva voltam, hanem őrizetbe véve, de nem jutott eszembe ez a szó hirtelen. Amúgy volt nálunk házkutatás. Netzsaruban benne is vagyok xD
ma 13:58
 12/18 A kérdező kommentje:
Úgy volt, hogy ez egy kisváros, és ez a tag a megyei rendőrfőkapitányságra telefonált be állítólag valakinek, az illető meg telefonált ide az őrsre az alezredesnek aki a nagy főnök ebben a kisvárosban.
ma 14:02
 13/18 A kérdező kommentje:
De amúgy aki fogyasztja a drogot az valószínűleg birtokolja is nem? Tehát olyan füvet elszivni amit nem birtokolok elég nehézkes.
ma 14:04
 14/18 anonim ***** válasza:
61%
#6 Lol😂 Igen hallottam, viszont a törvény nem ismer olyat hogy megelőző csapás.😅
ma 14:21
 15/18 anonim ***** válasza:
16%

14.

a törvény nem de neked előbb fogják beverni a szádat azelőtt hogy megmozdulnál .

ma 14:24
 16/18 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező!

A rosssz hírem: jogszerű volt az örizet.

Ha teszt kimutatta a drogot, márpedig így történt, akkor bizony az örizet jogos.

ma 15:00
 17/18 anonim ***** válasza:
Teljesen jogszerű volt.
ma 15:18
 18/18 anonim ***** válasza:
53%
#15 Hát ez van, az egyik fél száját beverik a másik megy a böribe. Vagy-vagy, attól függ ki üt először.
ma 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!