Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Jogszerű volt a rendőrök...

Jogszerű volt a rendőrök intézkedése ebben a formában?

Figyelt kérdés

Néhány évvel ezelőtt néhány haverommal mentünk haza szórakozóhelyről, mert egyikünkbe belekötöttek. Ennek eredménye az lett, hogy egy 50es nagydarab pali utánunk jött, és verekedni akart mert erősre itta magát. Nyilván 4en erősebbek voltunk, de annyira nem vertük meg, hogy komoly baja legyen, kb csak a szemöldöke szakadt fel egy ütéstől, egy másiktól meg elesett de nem ájult el. Rendőrségre ment másnap, ahol elmondta a panaszát, úgy tett, hogy mi őt hátulról leütöttük sörösüveggel, stb. Azt is állította, hogy füveztünk is, ami részben igaz a társaságra, de én csak a konfliktus után havernál téptem be.

Három nap múlva hívja faterom a rendőrség, hogy küldjön már be engem az örsre, mondjam el mit láttam. Nem kaptam idézést se tanúként, se vádlottként. Én elmondtam, hogy ja, valóban volt bunyó, de önvédelem volt a haverok részéről (4 kb 60-70 kgs 18 éves vs 110 kg 190 cm magas faszi). Mint kiderült utólag nem is ez igazán érdekelte a fakabátokat, hanem a fű. Mondtam nekik, hogy nem fogyasztottunk ilyet, de erre azt mondták, hogy ezt meg kell nézni. Kapásból vittek be a legközelebbi helyre ahol tudtak tesztet csináltatni, a rendőr meg közölte velem, hogy jelenleg le vagyok tartóztatva.

Na most szerintem ez rohadtul nem volt jogszerű, mert nem volt tettenérés, se semmi. Ennyi erővel utcáról berángathatnak akárkit, aki gyanús, még úgy is, hogy nem találnak nála semmit.

Szerintetek ha legközelebb ilyen volna - remélem nem lesz -, akkor mit csináljak?

ma 13:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

gondolom a nagy darabnak aki megtámadott titeket volt valami vagy előrángatott valami rendőrségi kapcsolatát és valahogy le akartak téged vagy titeket tartóztatni.

ezzel nem tudsz semmit csinálni ha csak nem neked is van ilyen kapcsolatod magyarországon így mennek a dolgok sajnos?

ma 13:05
 2/18 anonim ***** válasza:
81%

Először is, az hogy a csávó verekedni akart viszont ti csaptátok le, közel sem önvédelem hanem testi sértés. Másrészről, gyanú esetén bárkivel csináltathatnak mintavételt, ami akár napokkal később is kijelzi a szert.

Legközelebb ne keveredj bunyóba de méginkább ne füvezz.

ma 13:08
 3/18 anonim ***** válasza:
22%

2.

ezek szerint nem ismered a törvényt ,a jogot; már megváltoztatták az önvédelmi törvényt nem vagy köteles elmenekülni a helyszínről.

ma 13:10
 4/18 anonim ***** válasza:
77%

Annyit kellett volna tenned és annyit tehetsz legközelebb hasonló esetben, ha nincs tettenérés, hogy annyit válaszolsz minden kérdésre, hogy: Nem emlékszem.

Teljesen jogszerű ezt válaszolnod, bizonyítani meg nemigen lehet az ellenkezőjét. Ennyi.

ma 13:10
 5/18 anonim ***** válasza:
82%
#3 De, én ismerem a jogot. Az önvédelem nem azt jelenti hogy a másik beszól te pedig lecsapod.
ma 13:12
 6/18 anonim ***** válasza:
10%

5.

megelőző csapásról hallottál-e már ?

ma 13:15
 7/18 A kérdező kommentje:
A faszi ütött először, erre az aki megütött visszaütött, a másik haver meg majdnem kicsapta. Amúgy szerintem a gyanú az nem annyiban merül ki, hogy valaki mond valamit, hanem alapos indok kell. Legalábbis a törvény ezt írja.
ma 13:22
 8/18 árokpart ***** válasza:
76%
Kamu szaga vam a kérdésnek. A rendőr ilyet sohasem mond, hogy le van tartóztatva, mert letartóztatni Magyarországon a nyomozási bírónak van egyedül joga az ügyészség vagy a rendőrség, illetve az ügyészség és rendőrség együttes előterjesztése alapján. Őrizetbe vétel létezik van szabálysértési őrizet és bűnügyi őrizet. Sima fogyasztás miatt pláne több nappal soha senkit nem akartak őrizetbe venni. Ha drog gyanúja állt volna elő pláne több nap után, akkor simán kértek volna egy kutatási határozatot és átkutatták volna az ingóságaitokat és az ingatlanotokat vagy lakásokat nem tudom miben és hol éltek. Több nap után a sima bitroklás vagy akár fogyasztás nem bizonyítható, így nem is lett volna értelme ebbe belekezdeni ott az őrsön. Ha fenállt volna a gyanú akkor kutatást rendeltek volna el.
ma 13:41
 9/18 árokpart ***** válasza:
70%
Ahogyan írod önmagában a sima fogyasztás nem büntetőjogi kategória, mert elterelést alkalmaznak nálunk és rehabilitációt ilyen esetekben. A birtoklás a büntetendő feltéve ha tettenérésen ott van a drog.
ma 13:44
 10/18 árokpart ***** válasza:
70%
Ha pár évvel ezelőtt volt akkor miért nem fordultál akkor panasszal az intézkedés ellen. Erre fel is szokták hívni a rendőrök a figyelmet, hogy panasszal lehet élni.
ma 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!