Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ahhoz hogy valaki rendőr...

Ahhoz hogy valaki rendőr legyen kiüresedett lelkű pszichopatának kell lenni?

Figyelt kérdés
Vagy hogy tudnak ezzel együtt élni, hogy Magyarországon ma arról szól rendőrnek lenni, hogy kilakoltatásokhoz mész ki asszisztálni, ahol az adós házát a piaci ár töredékéért árverezik, hogy a korrupt megvásárló piaci áron eladja. Aki pedig az egész behajtási ügyet vezényli, általában már előzetes letartóztatásban van valami korrupciós ügy miatt.
nov. 18. 18:58
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
#27 Ne gondold, hogy nem látom át, vagy nem értem. Illetve ne ringasd magad abba a tévképzetbe, hogy az én gondolkodásmódom feltétlenül empatikus. De az biztosan abnormális, ami veled történt gyerekkorodban, és ez meg is magyarázza azt, hogy miért lettél ilyen.
nov. 23. 16:02
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
#31 Az IMEI pontosan arra való, hogy megállapítsák, hogy beszámítható volt-e a delikvens, amikor bűncselekményt követett el, nem másra.
nov. 23. 16:04
 33/40 DK-s ***** válasza:
57%

Mindenki alapból "emptikusan" közelíti meg a másik megítélését. Van is erre egy régi mondás: Mindenki magából indul ki.

Ha te nem ilyen vagy, akkor üdvözöllek a pszichopaták táborában.

nov. 23. 16:18
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Én jól tudom magamról, hogy az vagyok. Pacsi! Illetve nem igaz az állításod, mivel van bennem némi empátia, csak az nem mindegy, hogy ki felé.
nov. 23. 16:30
 35/40 DK-s ***** válasza:

Nem egyformán értelmezzük az "empátia" szót.

Te "együttérzés"-ként, én viszont a másik fejével való gondolkodásként. Attól, hogy tudom hogy xar neki, még nem sajnálom. Mindössze tudom. Maximum figyelembe veszem a vele való kontaktusban, de csak ha érdekemben áll.

Ha nekem lenne bajom, engem ki sajnálna? 🤣

nov. 23. 17:27
 36/40 DK-s ***** válasza:

Visszaolvastam a válaszaidat.

Figyelmetlen voltam. Már ennél a mondatodnál rájöhettem volna: "lehetnek más vicces ötleteim is 🤭."

Mit is írtam korábban?

A megtorlás dopaminnal jár.

nov. 23. 17:36
 37/40 anonim ***** válasza:
#35-36 Adtál ám módot is rá 😉. Viszont te értelmezed félre az empátia fogalmát. A valóság pedig megkérdőjelezhetetlen. Illetve a fizikai megtorlás != a szellemivel.
nov. 23. 19:51
 38/40 DK-s ***** válasza:
0%

#37-nek:

Én tényleges pszichopata vagyok. És ennél fogva CSAK helytelenül tudom megfogalmazni az empátia fogalmát. Lehet hogy neked is vannak pszichopátiás jegyeid, de te light-os eset vagy.Tudom hogy az empátia együttérzést jelent.

És az mit jelent?

Vegyük például a szomorúságot, valaki halála miatt. Nincs tisztában vele, hogy egyszer mindenki meghal? És hogy ez megakadályozhatatlan? Nosztalgiázik az emlékekkel? Vagy mit csinál, hogy "szomorú"? És miért szomorú, ha kellemes emlékekre gondol? Ha pedig kellemetlenekre, akkor miért nem dühös ahelyett, hogy szomorú lenne?

Vagy a szeretet. Ha szeretek valamit vagy valakit, akkor azt VALAMIÉRT szeretem. Oka mindig van. Onnantól pedig érdekről beszélünk, nem "szeretet"-ről. Azért legyek például kedves valakivel, hogy ő is az legyen velem? És minek? Nekem nincs igényem a képmutatásra, mert megint csak érdekről beszélünk. Arról hogy nem igazat mondanék, hanem olyant, amit szerintem a másik hallani akar, hogy ő is ezt tegye. Színház.

Szellemi megtorlás pedig nem létezik. Az sunyiság, aljasság. Ha van vér a faxodban, szemtől-szembe mész.

nov. 23. 20:17
 39/40 anonim ***** válasza:
Már megbocsáss, de az összes felmenőm halálát végignéztem, akkor volt empátia bennem utoljára, amikor közülük az utolsó is meghalt. És mivel sem a testi adottságaim sem pedig az érdekeim nem azt szolgálják, így nem aljaskodok, munkából élek és tanulok. Idiótákkal pedig nem vitatkozom. És ha ki akarok cseszni valakivel, akkor nem pofán vágom, hanem másképp intézem el. És ha ez aljasság, ám legyen. Manipulálni meg azt manipulálok, akit tudok és akarok. Nem szórakoztat, de mint már említetted, a cél szentesíti az eszközt.
nov. 23. 21:26
 40/40 DK-s ***** válasza:
0%

Te nem vagy pszichopata. Azt most inkább nem részletezem, hogy minek gondollak.

"És ha ki akarok cseszni valakivel"

Egy pszichopatát nem befolyásolnak úgynevezett érzelmek, te viszont a fenti példádban sértődöttséget, és bosszúvágyat mutatsz. És ez egyenesen vezet a megbocsájtás képességéhez is. Én nem tudok "megbocsájtani". A konkrét ártást vagy megtorlom, vagy annyiban hagyom. De ez nem jelenti azt, hogy elfelejteném. Nálam mindenki be van sorolva "valahová", és ha valakit egyszer beraktam valahová, akkor annak oka volt. Ha valaki például egyszer átbax, nem kap rá több esélyt.

Az emberek nem változnak, még idővel sem.

nov. 24. 12:04
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!