Ahhoz hogy valaki rendőr legyen kiüresedett lelkű pszichopatának kell lenni?
Mindenki alapból "emptikusan" közelíti meg a másik megítélését. Van is erre egy régi mondás: Mindenki magából indul ki.
Ha te nem ilyen vagy, akkor üdvözöllek a pszichopaták táborában.
Nem egyformán értelmezzük az "empátia" szót.
Te "együttérzés"-ként, én viszont a másik fejével való gondolkodásként. Attól, hogy tudom hogy xar neki, még nem sajnálom. Mindössze tudom. Maximum figyelembe veszem a vele való kontaktusban, de csak ha érdekemben áll.
Ha nekem lenne bajom, engem ki sajnálna? 🤣
Visszaolvastam a válaszaidat.
Figyelmetlen voltam. Már ennél a mondatodnál rájöhettem volna: "lehetnek más vicces ötleteim is 🤭."
Mit is írtam korábban?
A megtorlás dopaminnal jár.
#37-nek:
Én tényleges pszichopata vagyok. És ennél fogva CSAK helytelenül tudom megfogalmazni az empátia fogalmát. Lehet hogy neked is vannak pszichopátiás jegyeid, de te light-os eset vagy.Tudom hogy az empátia együttérzést jelent.
És az mit jelent?
Vegyük például a szomorúságot, valaki halála miatt. Nincs tisztában vele, hogy egyszer mindenki meghal? És hogy ez megakadályozhatatlan? Nosztalgiázik az emlékekkel? Vagy mit csinál, hogy "szomorú"? És miért szomorú, ha kellemes emlékekre gondol? Ha pedig kellemetlenekre, akkor miért nem dühös ahelyett, hogy szomorú lenne?
Vagy a szeretet. Ha szeretek valamit vagy valakit, akkor azt VALAMIÉRT szeretem. Oka mindig van. Onnantól pedig érdekről beszélünk, nem "szeretet"-ről. Azért legyek például kedves valakivel, hogy ő is az legyen velem? És minek? Nekem nincs igényem a képmutatásra, mert megint csak érdekről beszélünk. Arról hogy nem igazat mondanék, hanem olyant, amit szerintem a másik hallani akar, hogy ő is ezt tegye. Színház.
Szellemi megtorlás pedig nem létezik. Az sunyiság, aljasság. Ha van vér a faxodban, szemtől-szembe mész.
Te nem vagy pszichopata. Azt most inkább nem részletezem, hogy minek gondollak.
"És ha ki akarok cseszni valakivel"
Egy pszichopatát nem befolyásolnak úgynevezett érzelmek, te viszont a fenti példádban sértődöttséget, és bosszúvágyat mutatsz. És ez egyenesen vezet a megbocsájtás képességéhez is. Én nem tudok "megbocsájtani". A konkrét ártást vagy megtorlom, vagy annyiban hagyom. De ez nem jelenti azt, hogy elfelejteném. Nálam mindenki be van sorolva "valahová", és ha valakit egyszer beraktam valahová, akkor annak oka volt. Ha valaki például egyszer átbax, nem kap rá több esélyt.
Az emberek nem változnak, még idővel sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!