Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért halt meg a hummeres a...

Miért halt meg a hummeres a börtönben? Mik történtek ott bent vele?

Figyelt kérdés
nov. 9. 03:28
1 2 3 4
 11/31 DK-s ***** válasza:
68%

Pfff ....

Baxxus.

Három havi adagot begyűjtőtt. Persze.

Ez annyira extrém állítás, ami teljes képtelenség.

nov. 12. 18:09
 12/31 anonim ***** válasza:
A DK-s nevű hozzászólóval egyetértek, ez nonszensz. Ki tudja, hogy valójában mi történhetett.
nov. 13. 00:32
 13/31 A kérdező kommentje:
Na jó de az is sántit hogy egy ilyen nonszenszt akarnak a köznépnek tálalni. Nem lehet hogy csak simán a cikk kacsa?
nov. 13. 04:38
 14/31 DK-s ***** válasza:
74%

Nem tudom, hogy mit mondjak.

Qrva trehányak is tudnak lenni az őrök, előfordulhat hogy valaki nagyobb mennyiségű gyógyszert is fel tud halmozni és elüzleteli. De százszoros adagot?

Egy nem-jogerősen, 15 év fegyházra ítélt, de esetleg életfogytot váró elítélt, akinél alapvető kockázati tényező az öngyilkossági kísérlet? És akit az előélete alapján kapásból kell 4-es őrzési fokozatban kezelni? Három hónap alatt egyszer sem vizsgálták át a zárkát? Sem a személyes holmijaikat? Nem voltak bent kábszerkereső kutyával?

És mindezt a szegedi fegyházban, ahol a legdurvább "arcokat" őrzik, ahol az őrök rutinosabbak mint az átlag?

Túl sok.

nov. 13. 15:40
 15/31 A kérdező kommentje:
Én mondjuk az előéletéről nem is hallottam, azt mi volt?
nov. 14. 18:41
 16/31 DK-s ***** válasza:

Az a majom még rajtam is túl tett!

Azt hittem, hogy a 14-szeres büntetett előéletem a "legkomolyabbnak" mondható. Ő 15-szörös, és ez már a 16. lett volna.

nov. 15. 16:59
 17/31 A kérdező kommentje:
Mennyi idők ez a 14 szeres külön külön és összesen?
nov. 15. 18:12
 18/31 DK-s ***** válasza:
48%

Ugye nem gondoltad komolyan, hogy "külön-külön" fel tudom sorolni? 🤣

Vagy ha igen, akkor nem ismered a Magyar jogrendet.

Mondjuk elkapnak 10 különböző bűncselekménnyel, majd szabadlábon védekezthetsz. Persze ez idő alatt is tevékenykedsz, azokkal is elkapnak, mondjuk az legyen 5. Ha már rutinos vagy, akkor úgy alakítod a dolgokat, hogy ismét szabadlábon védekezhetsz. Legyen ez még egyszer, mondjuk 3 esettel, és már nem engednek ki.

Ekkor 3 vádemelés lesz. Három folytatólagosan elkövetett ügycsoport, ezekből 3 ítélet fog születni. De mivel ezek úgynevezett halmazati viszonyban állnak egymással, ezért lesz egy negyedik ítélet is, ami a három rész-ítéletből egy halmazati ítéletet hoz.

Tegyük fel hogy kapsz 2 évet, 1 évet, és 6 hónapot. Ezeket halmazatban összevonva a végeredmény kb 2,5-3 év lesz, maximum. Tehát mintha az összessel kaptak volna el, és egy ítéletet kaptál volna.

Engem 14-szer ítéltek el rész-ítéletekben, a büntetettség számát ebben adják meg. De ez nem jelenti azt, hogy 14 ítéletet kell összeadni ahhoz, hogy megkapd a végeredményt. Ezekből még születtek halmazati ítéletek, szám szerint 3, ezekből összesen 6 év, 9 hónapot ültem. De nem csak 3 összbüntetést ültem, mert volt egy negyedik is, ami nem volt halmazati viszonyban a többivel. Az 1 év volt, azt "csontra" ültem.

nov. 15. 19:01
 19/31 DK-s ***** válasza:
48%
Megjegyzem, hogy ha úgy lenne ahogy a józan paraszti ész diktálja, vagyis hogy minden ítéletet külön-külön le kellene ülni, én még mindig a sitten rohadnék. Nagyjából 20-25 év lett volna a vége.
nov. 15. 19:03
 20/31 DK-s ***** válasza:

Egy apró, tájékoztató jellegű megjegyzés, a korábbiakhoz:

Amikor elkapnak mondjuk egy betörésnél, akkor a rutinos bűnözők már ismerik a felállást, és a nyomoző sem fut felesleges tisztelet-köröket. Ha a nyomingernek meg van a jogi lehetősége hogy szabadlábon hagyja az elkövetőt, akkor az első lépésben megalkusznak, hogy hány, korábbi balhé elárulásáért mehet haza a kihallgatás után.

Ez a gyakorlatban úgy zajlik, hogy a nyominger csak annyit mond, hogy: "Mondj egy számot". 🤣

nov. 15. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!