Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A Tolvajkergetőket miért nem...

A Tolvajkergetőket miért nem fogadták el, mint rendőrségi szerv?

Figyelt kérdés
Szerintem egy nagyon jó kezdeményezés volt. Hallottam, olyat hogy csőbe húzták az embereket az volt a gond velük. Mármint hogy húzták csőbe? Szerintem egy bringára sem volt ráírva hogy "itt vagyok lopjatok el".

aug. 20. 21:17
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
94%

Azért kérdező, mert semmi közük nem volt a rendőri munkához...

Semmilyen szakmai szabályt nerm tartottak be a bűnüldözésben......Ja, nem is ismerik ezeket a szabályokat.

aug. 21. 09:20
 22/32 anonim ***** válasza:
A polgárőröket miért fogadták el rendőri szervnek?
aug. 22. 21:49
 23/32 anonim ***** válasza:

Azért, mert semmilyen szabályt nem tartottak be, ami a hivatalos bűnüldöző szerveket viszont köti. Neked, még ha tetten ért bűnelkövető vagy is, jogod van a tisztességes eljáráshoz, emberi bánásmódhoz, amit a rendőrségnél elvileg biztosítanak.

A Tolvajkergetők tevékenységük során ezeket meg sem próbálták teljesíteni, sőt, tulajdonképpen az ő tevékenységük felbujtásnak és önbíráskodásnak is számíthatott több esetben.

aug. 24. 02:07
 24/32 A kérdező kommentje:

Ez a baj, hogy jogaik vannak az elkövetőknek.

Felbujtás meg hol volt? Akkor bárki felbujtó aki ott hagyja valahol a bringáját?

aug. 24. 09:01
 25/32 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Mindenkinek vanna jogai, kis hazábnkban, mester!

Még Neked is.

Felbújtás ott volt, hogy szándékosan csali bringákat raktak ki a sutyerákok, olyan helyekre, ahol már történtek lopások, és nem lakatolták le őket.

Nem otthagyták, hanem szándékosan olyan körülményeket teremtettek, hogy elkövethessék a lopást.

Csak épp nem írták ki a bringákra, hogy "lopj el, azért vagyok itt".

Ezt bizony lehet felhívásnak tekintenteni.

Ami nálunk bűncselekmény.

aug. 24. 10:06
 26/32 A kérdező kommentje:

Én nem sértem meg a törvényeket, mester!

Én ha látok egy nem lezárt bringát, akkor nem lopom el, mester!

Az a baj, hogy olyanoknak van joga, akiknek nem kéne. A börtönökbe jobban él némelyik elítélt, mintha szabadlábon lenne. A börtönnek semmi visszatartó ereje nincsen.

Az egyik féreg, aki Szögi Lajos tanárurat agyonverte, kijött a börtönből majd perelt, hogy nem voltak elég jók bent a körülményei, majd milliókat kapott. De ez a rendszer így jó, ahogy van igaz?

aug. 24. 10:32
 27/32 A kérdező kommentje:
A börtönnek olyan helynek kéne lennie, ahol olyan körülmények vannak, hogy mindent megtegyen az elítélt, hogy mégegyszer vissza ne kerüljön, még ne adja isten még dolgozni is elmenjen!
aug. 24. 10:34
 28/32 A kérdező kommentje:

Egy Gulágba biztos nem akarna visszamenni az ember.

Oszt ne jöjjön nekem senki azzal, hogy mi lenne ha nekem kéne odamenni. Ha büntényt követnék el, akkor nem lenne nekem sem semmi jogom sírni miatta egy normális helyen.

A világ nagyon átcsúszott a ló másik felére. Itt mindenkinek joga van mindenhez, csak éppen az átlag embernek nincs joga, megvédeni magát meg a tulajdonát, mert BTK. Ilyen szempontból sokkal jobb az Usa, ha ott engedély nélkül van valaki a telkeden azt le is lőheted, itt meg a rendőrnek is hezitálnia kell, hogy lőjjön-e vagy nem, mert jogos önvédelem vagy gyilkosság. De ez egy jó rendszer, egy 10/10 haladó, felvilágosult PC!!!! rendszer. Csak a normális emberek nagyrésze okádni tudna tőle.

aug. 24. 10:46
 29/32 anonim ***** válasza:

Nem érted a lényeget, kérdező!

A tolvajkergetők szándékosan bűncselekmény elkövetésére hívtak fel a tetteikkel potenciális elkövetőket, ami a mi jogunk szerint bűncselekmény.

És ennyi, pont. Itt van vége a story - nak.

Azon el lehet vitatkozni, hogy ez jól van - e így, de értelmetlen.

Mert amíg valami büntetendő cselekményként szerepel a törvényben és azt megsértik, akkor bizony - ha a feltételek fennállnak - büntetni fogják.

Mindegy, ki mit gondol róla, egyébként.

"kijött a börtönből majd perelt, hogy nem voltak elég jók bent a körülményei, majd milliókat kapott. De ez a rendszer így jó, ahogy van igaz?"

Fogalmad sincs a magyar börtönviszonyokról.

Nekem van. - Ilyeneket felügyelek.

Amiről beszélsz az a KÁRTALANÍTÁS, ami JÁR az elítéltnek, ha az állam nem tudja biztosítani neki a törvényben megállapított elhelyezési körülményeket (minimális zárka m3 egy elítéltre, tisztálkodási lehetőségek, egyéb elhelyezési szabályok).

Nincs jelentősége, hogy ki miért került börtönbe.

Szögi Lajos - ügy ide - oda, ha az elhelyezési körülményei az elítéltnek jogszabályba ütköznek, akkor jogos a kártalanítás.

Lehet vernyákolni, meg ordítva verni magad a földhöz, de akkor is ez a helyzet.

Ha nem tetszik, keresd meg a lakóhelyed szerinti parlamenti képviselődet és vedd rá egy Bv. törvény - módosítás kezdeményezésére.

Talán nem hajt el a f@szba.... első 5 percben.

"ilyen szempontból sokkal jobb az Usa, ha ott engedély nélkül van valaki a telkeden azt le is lőheted,"

Ja, mint ahogy téged is...........mert vissza is lőhetnek ám!

aug. 24. 11:05
 30/32 A kérdező kommentje:

Itt meg késelnek, nem lőnek az mennyivel jobb. Ha meg te visszakéselsz, akkor még téged visznek el gyilkosságért vagy súlyostestisértésért.

Szerintem meg egy mocskos gyilkosnak, erőszaktevőnek, pedofilnak csak ne járjon semmi.

aug. 24. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!