A rendőrség IS (kapitányság) figyeli/ monitorozza az internetes adatforgalmat? Nem más szerv munkája az?
Középiskolai előadáson hangzott el, szociális munkástól, az internetezés kapcsán.
Én úgy tudom, hogyha monitorozzák is, azt nem a rendőrség teszi, vagy tévedek, és a kékek azzal vannak elfoglalva ki mire gerjed? Én ezt nem hiszem.
Meg a rendőrséget meg a netet az NSA monitorozza, már nem azért.
A rendőrség olyan emberek adatforgalmát figyeli, akik az interneten követtek el bűncselekményeket vagy osztottak meg bűncselekményekről infókat.
Ott van a szegedi zaklató példának.
Őt több kapitányság is figyelte mire elfogták.
Ezt hogy kell érteni?
Mert a példát nem akarom leírni. De szerintem hülyeség (a példája).
Mert amit írtál azt értem.
De a fenti példa nagyvonalakban az, hogy kiskorú tett fel magáról olyan videót és küldte el, és elvileg valami rendőrségi rendszer jelzett be. És magyarázott valami arcfelismerő rendszert - a kiskorú történt azonosításra.
Most akkor ennyi erővel szerintem minden tinihez rohanhatna gyámügy meg kékek, vagy kitalált történet volt, elrettentésre vaaagy a történet szereplőjét nézték már a kékek? Mert ha ez van, akkor nem hiszem, hogy a kiskorút azonosították a kapitányságon.
Tehát vagy full kamu, vagy rosszul lett a háttere leadva.
Mert ennyi erővel tényleg minden tinihez mehetnének.
Gondold végig...
Melyek azok a közismert büncselekmények amit az interneten lehet elkövetni?
Egyik ilyen talán a pedofília.
A másik a zaklatás, közveszéllyel fenyegetés.
Vannak algoritmusok amik kulcsszavakat figyelnek.
Így kapcsolták le a miskolci gyereket is...
Akkor vannak olyan emberek akik rendszeresen követnek el zaklatásokat.
Ott a szegedi zaklató.
Rengeteg embert életveszélyesen megfenyegetett az interneten, volt akiket valóban elkapott és meg is vert.
A szegedi Ügyészség több rendőrkapitányság bevonásával megfigyelte az internetes tevékenységét majd lekapcsolták, letartóztatták, hónapok óta ül.
Itt ez a példa amit hallottam akkor sem kerek.
De most nemár, hogy a kéket végzés nélkül nézegeti h a 17 éves Jancsika a 16 éves Annácskával milyen vidiket cserél?
X ezer másik tinivel?
Szegedi zaklatóra rákerestem. Elvileg az meg kamu volt a sértett részéről.
Mondjuk nem izgat.. nézzék a kékek ha két tini kicsapja egymásnak.
A hallott történet viszont sántít.
A "miskolci" gyerek már rémlik.
De tudtommal ott nem adatforgalom volt, hanem x chaten, gondolom nem is zártban fújta a hülyeségeit először nem? Az más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!