Van aki feljelentette a szüleit?
Nálunk pereskedés volt családon belül. Nagyapám milliókkal tartozott a két gyerekének, amit nem akart kifizetni, ráadásul még azt is mondta, hogy senki nem örököl semmit, mert előbb fog mindent a fideszre hagyni, mint rájuk, pedig a fideszt szívből gyűlöli. A nagybátyám perre ment vele.
Nálunk a házon, ahol laktunk, haszonélvezeti joga volt, és ügyvéden keresztül felszólított, hogy fizessünk havi 2i00.000 forintot, mert úri kedve úgy tartja, hogy él a haszonélvezeti joggal. Mi pedig visszaírtuk, hogy akkor mi a tulajdonjoggal akarunk élni, ugyanis a szülői ház 1/4 részben anyámé, úgyhogy beköltözünk mellé, rögtön nem volt neki fontos a haszonélvezet.
Egyszer a kórházban mellettem feküdt egy olyan fiatal nő, akinek pont rettentő döntést kellett hoznia, mert felmerült, hogy a terhességét esetleg meg kellene szakíttatnia (két gyermeke már volt). Vetélés miatt volt bent, a petesejt a méhen kívül ágyazódott be és ott okozott bajt a petevezetékben stb. Közben kiderült, hogy iker terhesség és a másik petesejt még ott van a méhében, de nagy az esélye, hogy közben sérülhetett stb. A végén nem tudom hogy döntött, csak akkor beszélgettünk arról milyen körülmények nehezítik a döntését. Pont azért nem tudott egyszerűen az orvosokra hallgatni, hogy ezt a terhességet nem szabadna végig vinnie, mert a saját szülei őt nem akarták és szörnyen bántak vele meg a testvérével. Ő mesélte el, hogy anno az iskolában a tanáraitól kért segítséget, mert otthon az anyja egyszerűen lánccal kötötte őket az ágyhoz, hogy ne okozzanak gondot és állandó verésben volt részük, kaját egyebet alig kaptak. csak ugye iskolába járni kötelező volt. Amikor elég nagy lett hozzá, hogy felismerje mások tudnának neki segíteni, akkor "feljelentette" az anyját és a gyámhatóság el is vitte őket otthonról a testvérével.
Nekem sem volt egy leányálom a gyerekkorom, abban is voltak hasonlók, mint nálad, de azért feljelenteni nem kellett anyámékat, inkább egymással volt bajuk. Aztán később nagyjából rendeződtek a dolgok anyám és köztem, a tesóimmal korábban is, csak ehhez az kellett, hogy nevelőapám öngyilkos lett és anyám meg abbahagyta az ivást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!