Törvényt szegek, ha tudomásom van arról, hogy valaki illegális kábítószert fogyaszt, és nem jelentem?
Figyelt kérdés
Februárban új lakók költöztek mellém, és már ez elején rendszeresen feltünt egy fura szag. Sokáig azt hittem, hogy talán potpourri, vagy valami egzotikus keleti füstölő illatosítót használnak, aztán egy ismerősöm felvilágosított, hogy ez bizony marihuána. Ilyenkor mi a teendő? Nem akarom, hogy később felelősségre vonjanak amiatt, mert elmulasztottam feljelenteni őket, de felesleges balhét sem akarok a szomszédokkal. Lehetne esetleg névtelenül?2024. máj. 14. 11:31
11/13 anonim válasza:
Nem lesz semmi bajod azoktól a “narkósoktól”. A fűtől nem őrül meg senki, csak jó kedve lesz és többet eszik, ennyi.
12/13 anonim válasza:
Ismered a három majmot? Nem hallottál semmit, nem láttál semmit, nem szólsz semmit. És akkor mindenki jól jár.
13/13 anonim válasza:
Nem kérdező, ez a bűncselekmény nem jár feljelentési kötelezettséggel.
A Btk. csak néhány bűncselekmény esetén ír elő feljelentési kötelezettséget. Ez nincs köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!