Törvényt szegek, ha tudomásom van arról, hogy valaki illegális kábítószert fogyaszt, és nem jelentem?
Inkább egy füves legyen a szomszédban, mint egy alkoholista. A füves nem bömbölteti a mulatós zenét, nem dajdajozik hajnali kettőkor, nem ordítozik az asszonnyal, én örülnék ha inkább egy füves lenne a szomszédomban.
Törvényt nem szegsz, hiszen neked nem kötelező hogy tudomásod legyen arról, hogy az a fura szag az kábítószerből ered. De ha nagyon szeretnél, a 80/555-111 számon anonim módon tehetsz bejelentést a gyanúdról.
"Nem akarom, hogy később felelősségre vonjanak amiatt, mert elmulasztottam feljelenteni őket, de felesleges balhét sem akarok a szomszédokkal. Lehetne esetleg névtelenül?"
Senki se fog felelősségre vonni. Arra pedig bárki rájön már 90-es iq mellett is, hogyha valaki anonim módon feljelenti őket, hogy otthon füveznek, akkor ezt valamelyik szomszéd tette. Hacsak nem megy be a fűszag a lakásodba vagy bűzlik a lépcsőház tőle már zavaró módon, akkor jobb, ha nem foglalkozol a dologgal szerintem.
“ viszont téged simán feljelenthetnek rágalmazásért.”
Hogy lehetne az rágalmazás, ha egy bejelentést tesz valakiről. 😂😂
Baromságot ne beszélj. Hatóság előtt esetleg valótlan bejelentést, vagy hamis vádat tudsz elkövetni, rágalmazást nem.
Ha én bejelentem, hogy vetekednek a kocsma előtt 3an, de mire oda ér a rendőr abbahagyják engem feljelenthetnek szerinted?😂
Tudom tudom, régóta ismerjük árokpartot, sajnos nem igazán ért semmihez, de annál jobban szeret beleokoskodni.
Kérdező, ha csak a szag van, akkor szerintem próbálj vele együtt élni. Ha nagyon zavar, mindenkepp először beszélnek velük. Igen srácok tudom mi megy, próbáljátok erre vagy arra odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!