Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha el lopok a spárból egy...

Ha el lopok a spárból egy 200ft-os fánkot lehet valami következménye ha észre veszik?

Figyelt kérdés
2024. márc. 15. 11:40
1 2 3
 21/28 Meton ***** válasza:

Oké, úgy tűnik, 16-os alá tudja támasztani hihetően az állítását, de szerintem akkor is sántít a dolog. Annyit megértek, hogy az eljárásnak is magas költségei vannak, na de attól még nem oké, hogy valaki alkalmanként 50 ezer forint értékű árut ellophat büntetlenül. Persze ha éhezik, nincs mit ennie, az más kérdés, de ha mondjuk egy márkás cipőt akar lenyúlni, azért már csak jár valami büntetés. Persze ha elkapják és visszaadja az árut, vagy akár kifizeti, arra még ráfoghatjuk, hogy feledékeny volt fizetés ügyben.

Én nem értek ezekhez a jogi dolgokhoz, de azt tudom, hogy a rendőröktől és a biztonsági őröktől is megkapja a magáét, ahhoz még törvény se kell. Nem 200 forint értékű fánkért, de aki megérdemli, az meg is kapja.

2024. márc. 19. 08:44
 22/28 anonim ***** válasza:

"A lopás meg bűn amiért börtön jár"

Kédés, hogy hol. Van ahol megcsonkítás is jár érte.

Magyaroszágon nem feltétlenül jár börtön.

Egyszer keveredtem gyanútlan vevöként orgazdasági ügybe, ahol 3-4 részvevö lopott hardvert meg szoftvert, az utóbbit milliós tételben. Egy sem ment börtönbe.

2024. márc. 19. 10:15
 23/28 anonim ***** válasza:

21-es!

Az a helyzet, hogy 50.000 alatt sem lophat büntetlenül.

Lehet, hogy szabálysértés, de attól még van bünti.

Ez pont olyan, ami akár elzárás sál is büntethtő.

2024. márc. 19. 13:55
 24/28 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy szabálysértés, de attól még van bünti."

A gyorshajtás, meg a stopp-táblánál nemmegállás is szabálysértés, és van "bünti".

A szabálysértés nem azt jelenti, hogy nem büntetnek. Csak enyhébb kategória, mint a büncselekmény.

2024. márc. 19. 14:02
 25/28 anonim ***** válasza:

A lopás, tulajdoni elleni szabálysértésként elzárással is büntethető.

Persze, hogy van büntetés....... miért ne lenne?

Visszaadni az ellopott dolgot, meg ilyen baromságok, csak arra jók, hogy ezt figyelembe veszik a büntetés kiszabásánál, de attól még büntetnek.

2024. márc. 19. 18:31
 26/28 Nyerges Levente ***** válasza:

23-as!

Én akkor bocsánatot kérek a félreinformálásért hogy azt mondtam hogy börtön jár a lopásért minden képpen

De valami büntetés azért jár érte

2024. márc. 19. 21:43
 27/28 anonim ***** válasza:

26-os!

Semmiért sem kell bocsánatod kérned.

Az elzárás egy lehetőség a lopás szabálysértésénél, mint büntetés.

A bíróság elsősorban pénzbírságot ad, elzárásra csak egyéb törvényi feltételek esetén kerül sor.

De az elzárás végrehajtását börtön fokozatban hajtják végre.

2024. márc. 20. 03:49
 28/28 Meton ***** válasza:
Börtön szerintem csak az igazán nagy értékű lopásokért jár, de ott is inkább csak felfüggesztett formában. Lehet még házi őrizet, vagy közügyektől való eltiltás, pénzbírság mindenképpen, vagy korlátozhatják a szabadságjogait.
2024. márc. 20. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!