Ha el lopok a spárból egy 200ft-os fánkot lehet valami következménye ha észre veszik?
Ha jogilag nézzük, akkor szabálysértés, abból is a lopás. Ezen szabálysértés elzárással is büntethető, tehát legfeljebb 72 óra fogda és ezen időn belül tárgyalás.
Tudok olyanról, aki egy 600 Ft-os izzót hozott ki, és ezen sorsra jutott. Amúgy meg helyszínbírságolható is, amely 6500 Ft-tól 65 000 Ft-ig terjed.
"Amennyire én tudom, a lopás nem szabálysértés, hanem bűncselekmény."
Rosszul tudod.
50000. Ft - alatt a lopás, mindössze tulajdon elleni szabálysértés.
(az értékegybefoglalást most hagyjuk......)
"Az egy dolog, hogy csak csekély összegről van szó, de bűncselekményként kezelik, tehát egy életre el fog kísérni és nyoma lesz. "
Nem kezelik bűncselekményként, lsd előzőek.
"Ha a buszon jegy nélkül utazol, az a szabálysértés,"
Nem.
Jegy nélkül utazni a buszon, az szerződésszegés.
14-es, tudnád az állításod konkrét idézettel is igazolni?
Mert szerintem a lopás az lopás, vagyis tulajdon ellen elkövetett bűncselekmény. Az más kérdés, hogy kis összegnél van lehetőség a terméket visszaadni, vagy az árát kifizetni, és akkor csak egy szabálysértési eljárást von maga után. Egyébként az összeghatár szerintem mindenhol más.
Meton!
"tudnád az állításod konkrét idézettel is igazolni?"
Milyen idézetet akarsz, te szerencsétlen?
Ez jogszabály, te idióta, nem egy qurva vers!
"Mert szerintem a lopás az lopás, vagyis tulajdon ellen elkövetett bűncselekmény. Az más kérdés, hogy kis összegnél van lehetőség a terméket visszaadni, vagy az árát kifizetni, és akkor csak egy szabálysértési eljárást von maga után. Egyébként az összeghatár szerintem mindenhol más."
Te magadtól vagy ennyire hülye vagy külön tanfolyamot végeztél?
Nem, Te f@sztarisznya, a lopás 50 ezer forint alatt - alapesetben - szabálysértés.
Olvasd el a Btk. 370. § - át, majd a Sztv. 177. § (1) bek. a) pontját, oszt sírjál!
"Az más kérdés, hogy kis összegnél van lehetőség a terméket visszaadni, vagy az árát kifizetni, és akkor csak egy szabálysértési eljárást von maga után."
Nem, nem ettől lesz szabálysértés, lsd. az előzőek.
"Egyébként az összeghatár szerintem mindenhol más"
Istenem...ezt inkább már nem is minősítem.
Téged olvasva rájövök, hogy nem lenne hülyeség a születésszabályozás.
Apád inkább széket csinált volna helyetted, annak több értelme lett volna, te suttyó!
Lehet minösíthetetlen, de igaza van.
Egyébkén szerinte ö az, aki szerint pl. a történelmet nem lehet valamilyen szinten regényekböl megismerni, mert történelmi regény nincs is, hisz regény = Harry Plotter.
A bizt. őr kitapossa-ki vakarja a beledből bizonyitéknak!
Ezért már előzö nap se egyél fánkot, mert azt is rádveri!
Az lopás
A lopás meg bűn amiért börtön jár
Itt a válasz most írtam le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!