Hazudtam a Navnak. Lehet ebből bajom?
Egy korábbi munkáltatóm után nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adócsalás miatt. Nem rég online megkeresett a NAV és írásban kellett nyilatkozatot/vallomást tennem. A vallomásban azt írtam, hogy már nem emlékszem, hogy ki volt a kapcsolattartó, mert nem akartam beárulni. Talán hihető, több mint egy éve nem dolgozom Náluk.
Nekem korábban volt több ügyem is a Szegedi Rendőrkapitányságon zaklatásos vétségek miatt illetve egyszer véletlen verekedtem a helyi Bíróságon is... a Szegedi Bíróság jelenleg is nyomoz utánam közveszéllyel fenyegetés miatt.
Mindezek fényében lehet e bajom abból, hogy tanúként félre vezettem a Navot?
Ha kiderül, akkor nyilván lehet. Ha nem derül ki, akkor nemigen.
A te "hazugságoddal" valójában senkinek nem okoztál kárt, nem állítottál olyat senkiről, ami nem igaz. Nem csinálnék ebből problémát.
Utolsó!
Ezek itt olyanok, hogy minden picli csáré üggyel rohannak be a Bíróságra... ha meg vki akár ott elkalapálja Őket, Ők rinyálnak a legjobban.
Nem mellesleg, egy személyt akart a NAV rajtam keresztül megtalálni, pontosabban egy olyan embert aki munkát adott nekem anno és be is jelentett. Ilyet nem fogok feldobni.
És valóban, kárt ezzel nem okozok senkinek majd ráakadnak máshogyan.
16!
Értem én, azt nem értem, hogy miért véd a fél ország egy olyan családot, melyben a kettő 30 éves ,,gyerek" egész életében másokon élősködtek, alig dolgoztak valamit... mind e mellett bűnözői kapcsolataik is vannak, a drog mindennapos az életükben... Nah egy ilyet vertem el a Bíróságon 6 éve... nem egy dolgozó 3 gyerekes családapát!
És amúgy is azért ott, mert máshol engem is lelőtt vna a kis féreg... miért kell az ilyet védeni?? Komolyan, tényleg itt tart az ország??
Durva, hogy milyen emberek képesek köztünk sétálni az utcán. Neked se lenne szabad felügyelet nélkül lenni.
Ha azt gondolod, hogy a bíróságon a verekedés megengedett, akkor jobb lesz inkább csendbe otthon elülnöd, mert normális ép eszű ember ilyet nem csinál.
Én értelek kérdező, nem mondtam egy szóval sem hogy nem érdemelték meg. Csak ez hogy pont a bíróságon, ugye ott ítéletet hirdettek felettük. Bíróságon ez a viselkedés nem illő, csak magadnak okoztál bajt vele teljesen feleslegesen.
"Utolsó!
Ezek itt olyanok, hogy minden picli csáré üggyel rohannak be a Bíróságra... "
Ezt írtad ki a kérdésedben: "Egy korábbi munkáltatóm után nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adócsalás miatt. "
Nem értem a két dolog között az összefüggést. Nyilván arra volt kíváncsi a NAV, hogy valóban dolgoztál ott, kikkel álltál kapcsolatban a munkáltatónál, nem pedig nálad kereste azokat, akik után nyomoznak. Ha keresik őket, akkor nyilván nem veled fogják őket elővezettetni. ADÓCSALÁS-t írtál. Amiatt tanúztatják meg adott esetben a volt dolgozókat is. Attól, hogy elmondod Gipsz Jakab volt a főnököm, ő adta a munkával kapcsolatos utasításokat, Gipsz Jakabné pedig a béreket fizette ki, még nem küldöd őket a bitófára.
Csak egy példát írtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!