Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ezért letartóztathatnának?...

Ezért letartóztathatnának? Lenne belőle rendőrségi ügy?

Figyelt kérdés
Van egy srác aki pár évvel ezelőtt részegen megfenyegetett. Ittasan a házunk elé jött, rángatta a kerítést az éjszaka közepén ordítva. Akkor voltam 16 éves elégge féltem tőle. Most már 25 éves vagyok, de még mindig rémálmaim vannak miatta. Nem balhés környék semmi. A faluban mindenki kultúráltlt, viszonylag jómódú családok lakják, kivéve ezeket. Mentálisan beteg emberről van szó mert koraszülött és viselkedés zavaros. Anyukája normális aki gyógypedagógus, gondolkodtam szólok neki róla. Egyszer ott voltam a helyi kocsmában ez a gyerek meg pont engem talált be. Nagy cirkusz volt az az éjjel. Pszichológushoz is járnom kellett, nekem az akkora trauma volt. Ennek 9 éve de most annyira kijött belőlem a bosszúvágy, hogy az nem igaz. Ha hangtorzítóval felveszem a hangom és lazábban megfenyegetem (nem gyilkossággal csak hogy ő is féljen kicsit. Pl. vigyázz magadra meg pl. nézz mindig jól magad mögé az utcán nem e követ valaki), majd az eltorzított hangot rátöltöm egy pendrive-ra amit szépen becsomagolok, majd bedobom a postaládájába rájöhet arra, hogy ki beszél a felvételen? Ebből lehet rendőrségi ügy?

2024. jan. 14. 20:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
71%
Na mindegy. Jobb belátásra tért a hülyéje, még ha csak azért is, mert fosik attól, hogy neki lesz rosszabb, és gyáva, nem azért, mert normális.
2024. jan. 15. 08:19
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem meg te vagy a koraszülött kérdező.
2024. jan. 16. 05:40
 13/13 anonim ***** válasza:

E cselekmény zaklatás vétség tényállást valósít meg. Magaddal szúrnál ki, mert utána rettegnél attól, hogy rendőrségi ügy lesz belőle.

Ha a sértett feljelentene, elég gyorsan megtalálnának (a sértett mondaná, hogy szerinte te is lehetsz, utána lekérnék távközlési szolgáltatótól a híváslistát, cella adatokat).

Btk.

Zaklatás

222. §

(2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be,

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2024. jan. 17. 18:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!