Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Az ügyészség szerint ez a...

Az ügyészség szerint ez a fajta hónapokig tartó zaklatás egy sima pénzbüntetéssel szankcionálható? Ezzel a büntetés eléri a célját?

Figyelt kérdés

A hír:

"Hónapokig zaklatta kolléganőjét egy pécsi férfi, erotikus termékeket is rendelt a munkahelyére"

[link]

ma 11:19
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
§ Btk. 222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
ma 11:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Az én adóforintjaimból ne küldjenek börtönbe egy "zaklatót", mert ez nem igazi bűncselekmény, hiába a btk szerint az. Az adóforintokból az igazi bűnözőket kellene lecsukni minél több időre.
ma 12:19
 3/5 A kérdező kommentje:

Szerintem meg a lecsukás mellett aktívan dolgoztatni kéne őket rendes fizetésért, aminek a nagy részéből az általuk okozott kárt törlesztenék.

Ott van sok ezer tétlen rab a börtönben.

ma 12:22
 4/5 Sanyi2025 ***** válasza:
Ha nem volt fenyegetés vagy tettlegesség, akkor miért kellene elzárni a társadalomtól?
ma 12:39
 5/5 anonim ***** válasza:

"Az én adóforintjaimból ne küldjenek börtönbe egy "zaklatót", "

A te adóforintjaid (és másé is) az államháztartási hiányra mennek, mester!

Jobban mondva arra se, mert ahhoz nem elegendőek....

Nyugodj meg, nem a te pénzeden fognak etetni egyetlen elítéltet sem.

Van erre egy elkülönített pénzalap a költségvetésben.

ma 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!