Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Egy bűntény sértettje milyen...

Egy bűntény sértettje milyen módon kaphat kártalanítást?

Figyelt kérdés
Dióhéjban annyi a történet, hogy történt egy kifosztás. Több ügy is összejött az elkövetőnek és egy próbaidős ügye miatt tavaly nyár óta már hűsöl. Megállapítottak nekem X összeg kártérítést. De az elkövetőnek nincs igazolható vagyona, semmi nincs a nevén, nincs állandó bevétele és már hónapok óta rács mögött van. Ilyenkor mi a szokás, hogy kaphatom meg a pénzem?

ma 16:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát igazából sehogy.

Ha majd egyszer, valamikor esetleg lesz a nevén valami, vagy (és) lesz bejelentett jövedelme, akkor arra kérhető végrehajtás.

Erre viszont igen halvány az esély.

ma 17:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Magának a rendőrségnek bűnügyi költség címén is tartozik egy jelentős összeggel, a nav felé egy kevéske illetéket kell megfizetnie, illetve az ítélet jogerőre emelkedését követendő 15 napon belül kell a nekem okozott kárt megfizetnie. Az ítélet január 17-én lett meghozva.
ma 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!