Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Egy bűntény kihallgatása...

Egy bűntény kihallgatása során miért mennek hatalmas köröket a nyomozók, a nyers tények ismertetése helyett egyből?

Figyelt kérdés
látom doksifilmekből hogy van sok technika a hatóság kezében mikor kihallgatnak valakit, sokszor több órán keresztül. együttérzést mutatnak, megerősítik látszólag az alabit, terelnek, utalgatnak, teljesen körbejárják a dolgokat ha van fix bizonyítékuk is az ellentmondásokra. ennek mi értelme? miért nem lehet egy pár perces "bevezető" után valakinek az arcába vágni hogy ez a helyzet, ezzel gyanusítjuk, ezt és ezt tudjuk?
2024. júl. 9. 21:12
 1/5 Fsms ***** válasza:
50%

Nem tudom melyik országról beszélsz, illetve tanú vagy gyanúsítotti kihallgatásról. Ha USA ott a letartóztatása pillanatában el kell mondani, h miért veszik őrizetbe, illetve a szokásos Miranda speach is megy.

Magyaro.n megy gyakran a gagyi, be rendelik tanúként aztán meggyanúsítják. Szóval attól függ.

2024. júl. 9. 21:17
 2/5 A kérdező kommentje:
gyanúsított. leginkább most amerikai esetek inspirálták a kérdést valóban, ilyen videókat néztem. itthoni kihallgatásokról nem tudok szinte semmit, egyik ismerős mondott csak annyit hogy "csomószor kérdezték meg ugyanazt" gondolom itt is az ellentmondásokat keresték
2024. júl. 9. 21:21
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Pszichológia. El próbálják nyerni a gyanusított bizalmát ugyanakkor összezavarják hogy az esetleges hazugságokat kiszűrjék.
2024. júl. 9. 21:26
 4/5 anonim ***** válasza:
90%

" ennek mi értelme? miért nem lehet egy pár perces "bevezető" után valakinek az arcába vágni hogy ez a helyzet, ezzel gyanusítjuk, ezt és ezt tudjuk?"

. Talán mert azt szeretnék, ha vallomást tenne, bevallaná, ha ő volt a bűnös.

2024. júl. 9. 21:31
 5/5 retektorta ***** válasza:

"Magyaro.n megy gyakran a gagyi, be rendelik tanúként aztán meggyanúsítják."

Ez már nincs, legalábbis amikor én gyanúsított voltam pár éve, akkor már nem volt. Egyébként sem sokra mentek vele, mert a "nem emlékszem, nem tudom, nem voltam ott, csak pletykát hallottam/osztottam meg" akkor is működött.

2024. júl. 10. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!