Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mikor módosítják a törvényt?...

Mikor módosítják a törvényt? A roma rendőrök mikor használhatják végre anyanyelvüket intézkedés közben?

Figyelt kérdés

1996. évi XLIII. Tv. 6/A. sz. melléklet

"22/ §2 A fegyveres szervek, szolgálati és vezényleti nyelve a magyar "

2010. okt. 20. 09:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Cigó rendőr?

Más sem kell még...

2010. okt. 20. 14:24
 12/21 anonim ***** válasza:
Az lesz majd "izgalmas", hogy agyonlő valakit a rendőr az utcán, és kiderül utólag, hogy a fegyverhasználatot megelőző intézkedések mindegyike megtörtént,- csak roma nyelven. :D
2010. okt. 20. 16:10
 13/21 anonim ***** válasza:
24%
Képzelem itthon milyen cirkusz lenne ha, arról lenne hír, hogy Szlovákiában magyar származású rendőr szlovákiai magyarral csak szlovákul beszélhet.
2010. okt. 20. 16:10
 14/21 anonim ***** válasza:
40%

ez nagyon durva

és akkor ha egy cigó rendőr akar megállítani az úton, én meg tapasztalataim alapján igen csak gondolkodóba esek, hogy megálljak-e neki, akkor azzal elkövetek valamit? csak mert nem akarom h kiraboljanak ?

ez állat .... én azért bízom abban h cigók nem bírják a rendőrlétet sokáig, ha netán fel is vennék őket oda

Mindenesetre ha tényleg létezik cigó rendőr, akkor valami jogszab-módosítás kéne, hogy ne számítson már bajnak az, ha én nem vagyok hajlandó megállni neki a sötétben ...

Huuu, ez a téma most nagyon kiakasztott. ....

2010. okt. 20. 19:11
 15/21 anonim ***** válasza:
63%

Ez itt Magyarország,a magyarok országa!A hivatalos nyelv a magyar és ez így is marad!

A cigányok amúgy sem beszélnek cigányul általában,kb. annyira tudnak ,mint te.....

2010. okt. 20. 19:30
 16/21 anonim ***** válasza:
72%
Van eleg so0k cigo rendor ha ez meg ki is akaszt egyeseket, sot van sajat szervezetuk is aki akar utana nezhet valami roma rendorok egyesulete ott egy Dr, vegzettsegu cigo a vezeto es a vezetoseg meg a tagok tobbsege is szinte miind felsofoku vegzettseggel rendelkezik es vannak jo paran. A cigok anyanyelve ugy altalaban 95% ban Magyar es nem cigany a cigok alig negyede nem tud ciganyul vagy csak keveset. Egyebkent barmelyik rendor hasznalhat barmilyen nyelvet ha ezzel az intezkedest elosegiti nem? Gondolom az a vezenyleti vagy mi olyan belso dolog lehet a szolgalat meg azt jelenti szolgalatban a kozponttal es parancsok egymas kozt stb magyarul tortenik.
2010. okt. 20. 20:01
 17/21 anonim ***** válasza:
53%
Amikor a fajtársainak kell elmagyarázni, hogy a síncsavarok és kábelek nem azért vannak, hogy összeszedjék őket.
2010. okt. 21. 08:46
 18/21 A kérdező kommentje:

ORma rendőrtoborzásból még akció is volt az ORFK-nál

http://www.youtube.com/watch?v=zTT2YUoQiOs

2010. okt. 21. 13:25
 19/21 A kérdező kommentje:
Roma rendvédelmi és bajtársi közhasznú egyesület!!
2010. okt. 21. 13:27
 20/21 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem használhatják, olyan gyanúsítottal szemben, akinek az anyanyelve cigány nem?

Nincs tiltva,tehát akár alkalmazhatod is az anyanyelvedet. Ha abból indulok ki, hogy a vádlottat is megilleti az anyanyelv használatának joga, a bírósági tárgyaláson.

Nem hiszem, hogy a kérdező a magyar anyanyelvű, magyar emberekkel, elkövetőkkel szemben szeretné az anyanyelvét alkalmazni. :)

2010. okt. 22. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!