Mikor módosítják a törvényt? A roma rendőrök mikor használhatják végre anyanyelvüket intézkedés közben?
1996. évi XLIII. Tv. 6/A. sz. melléklet
"22/ §2 A fegyveres szervek, szolgálati és vezényleti nyelve a magyar "
Cigó rendőr?
Más sem kell még...
ez nagyon durva
és akkor ha egy cigó rendőr akar megállítani az úton, én meg tapasztalataim alapján igen csak gondolkodóba esek, hogy megálljak-e neki, akkor azzal elkövetek valamit? csak mert nem akarom h kiraboljanak ?
ez állat .... én azért bízom abban h cigók nem bírják a rendőrlétet sokáig, ha netán fel is vennék őket oda
Mindenesetre ha tényleg létezik cigó rendőr, akkor valami jogszab-módosítás kéne, hogy ne számítson már bajnak az, ha én nem vagyok hajlandó megállni neki a sötétben ...
Huuu, ez a téma most nagyon kiakasztott. ....
Ez itt Magyarország,a magyarok országa!A hivatalos nyelv a magyar és ez így is marad!
A cigányok amúgy sem beszélnek cigányul általában,kb. annyira tudnak ,mint te.....
Szerintem használhatják, olyan gyanúsítottal szemben, akinek az anyanyelve cigány nem?
Nincs tiltva,tehát akár alkalmazhatod is az anyanyelvedet. Ha abból indulok ki, hogy a vádlottat is megilleti az anyanyelv használatának joga, a bírósági tárgyaláson.
Nem hiszem, hogy a kérdező a magyar anyanyelvű, magyar emberekkel, elkövetőkkel szemben szeretné az anyanyelvét alkalmazni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!