Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Megteheti egy ügyvéd, hogy...

Megteheti egy ügyvéd, hogy kilép egy ügyből?

Figyelt kérdés

Van egy közveszéllyel fenyegetéses ügyem a Szegedi Bíróságon és régebben irdatlan sok zaklatási ügyem volt a Szegedi Rendőrségen.

A Bíróság alaptalanul akar elítélni a mostani ügyben, mert a régi ügyeim miatt pikkel rám Mindenki a megyében...

Az ügyvédemnek leírtam emailben, hogy a kiinduló emberkével, -aki állítása szerint 2017-ben miattam menekült ki egy időre külföldre-, milyen komolyabb bűncselekmények elkövetését tervezem. Erre válaszban azt írta, hogy kilép az ügyből...

Nem kirendelt ügyvéd.

Ez mit jelent? Innentől magamat kell képviselni a Bíróságon?

2023. szept. 10. 14:24
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
A kirendelt védőt külön kell kérni... am meg kényszerintézkedés alatt álló személynek (mondjuk aki letartóztatásban van) kötelező a védő ügyvéd, aki szabadon védekezhezlt, annak saját magát kell képviselnie
2023. szept. 10. 16:56
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ah szegedi teged meg hivtalbol se fog vedeni senki mert teljesen nem vagy normalis. En csak a macskakat sajnalom.
2023. szept. 10. 18:39
 13/23 anonim ***** válasza:
12: mi van a macskákkal? Hogyan kerülnek ide?
2023. szept. 10. 19:30
 14/23 A kérdező kommentje:

13!

Van 2 macskám és ezt onnan tudja, hogy a TikTok videóimon élvezkedik...

12!

Remélem tetszenek az új videóim és küldjétek csak el hamar a címzettnek!!

2023. szept. 10. 19:37
 15/23 anonim ***** válasza:
Egy Tiktok videódat sem láttam, sőt azt sem tudom, hogy mi a Tiktok azonosítod.
2023. szept. 10. 19:39
 16/23 anonim ***** válasza:
72%
Én a bíróság helyében igen hosszú idöre kivonnálak a forgalomból, mert közveszélyes vagy
2023. szept. 10. 20:56
 17/23 A kérdező kommentje:
Miért lennék közveszélyes? Fejtsd ki!
2023. szept. 10. 21:01
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"A Szegedi Bíróság igen is pikkel rám, mert évekkel ezelőtt a 2 delikvenst ott vertem félholtra."

Ez szerintem elég indok!

2023. szept. 10. 21:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Illetve az is, hogy még a Be. vonatkzó részét sem tudod értelmezni. Közvádas eljárásban nem lehetsz a saját védőd, de más eljárásban sem javaslom, mert ennyi ésszel még azt is rád bizonyítják, amit el sem követtél.
2023. szept. 10. 22:10
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Van egy rossz hírem számodra kérdező:

Kis hazánk (közvádas) büntetőeljárásában még akkor sem képviselheted magad, ha - ne adj isten - jogi szakvizsgával rendelkeznél, bár ez a veszély Téged szerintem nem fenyeget...

A meghatalmazás alapján eljáró védő - 15 napos határidővel - bármikor felmondhatja a megbízást, indokolás nélkül.

Az más kérdés,hogy a védelmedet köteles ellátni ekkor is, mindaddig amíg Te magad nem tudsz gondosodni új védőről.

Jelzem a kirendelt védő is - fontos okból - kérheti a felmentését a kirendelés alól, de meg kell indokolnia a kérését.

2023. szept. 11. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!