A sok lopás vagy egy gyilkosság a súlyosabb bűncselekmény?
Sokszor megfogalmazódott már bennem a kérdés.
Melyik a súlyosabb bűncselekmény? Ha valaki egyszer megöl egy másik embert, előtte és utána soha?
Vagy ha valaki 15 év alatt majdnem minden nap lop készpénzt, de csak pár ezer forintot, ez idő alatt elkövet kb. 2000 rendbeli lopást?
Az megint más, hogy ha szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopásban, ha 2000 rendbelit állapítanak meg, akkor sem több a büntetés 2 évnél, mert az a plafon, viszont ha valaki egyszer megöl valakit, azt 15 évre is büntethetik.
Elég szoros párhuzam van közted és a fidesz között. Mindketten loptok, hazudtok mindenkitől
És te utálod a pártot? Ugyanazt csináljátok. Vagy nem sikerült felfogni az előző válaszokból?
Én beismerem, hogy loptam. Gyurcsány Ferenc is elmondta, ha hibázott, mert hibázott ő is, de ő őszintén elmondta hogy hazudtunk éjjel, nappal, meg hogy elb@sztuk. Én is elmondom, hogy loptam télen, nyáron, elb@sztam.
A fideszes politikusok meg nem hajlandók beismerni, hogy igen lopunk állandóan nagy pénzeket.
De te se bírsz leállni mások meglopásával. Neked is tikkel már a szemed, elvonási tüneteid lesznek, ha nem lopsz.
Undorító ember vagy, mint a jelenlegi minisztereink is.
A gyilkosság a sokkal súlyosabb bűncselekmény, mert a lopásnál nincs személy elleni erőszak semmi, a gyilkosságnál meg a legsúlyosabb következményt - halált - okozó.
De a pszichológusok sokszor azt mutatják ki, hogy aki többször lop az már tipikus bűnöző alkat, azaz a társadalom szemete, míg gyilkossá sokszor olyan ember is válhat, aki addig példamutatóan élt, de elszakad nála a cérna.
Pl. férj megöli hűtlenségen kapott feleségét és annak szertőjét. Ez is jellemzően akkor fordul elő, ha még rajtakapáskor a nő egyet vissza is szúr. Pl. férj megkérdezi nőtől, hogy mit nem adott meg neki, az meg válaszul azt mondja, hogy nagy farkat…
Ha ezt most komolyan megkérdezed, kérdező, akkor nálad igen komoly problémák vannak.....
Tudod vannak bizonyos jogellenes cselekmények, amikről az ember még jogi tanulmányok nélkül is tudja, hogy nem szabad elkövetni őket...
A lopás bűncselekmény, ezt nagyjából a 6 éves gyerek is tudja.
Az, hogy az emberölés milyen komoly bűncselekmény, megint nem igényel különösebb jogi végzettséget, mert józan paraszti ésszel is felfogható.
Hogy a kettő között mi a különbség, melyik veszélyesebb a társadalomra, azt - általános jogérzékkel - megint nem okoz gondot eldönteni.
Ha ezek után mégis kérdéskét merül fel benned, hogy a "sok lopás" vagy a "gyilkosság" -e a súlyosabb..... hát, baszki, villámgyorsan kezeltesd magad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!