A sok lopás vagy egy gyilkosság a súlyosabb bűncselekmény?
Sokszor megfogalmazódott már bennem a kérdés.
Melyik a súlyosabb bűncselekmény? Ha valaki egyszer megöl egy másik embert, előtte és utána soha?
Vagy ha valaki 15 év alatt majdnem minden nap lop készpénzt, de csak pár ezer forintot, ez idő alatt elkövet kb. 2000 rendbeli lopást?
Az megint más, hogy ha szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopásban, ha 2000 rendbelit állapítanak meg, akkor sem több a büntetés 2 évnél, mert az a plafon, viszont ha valaki egyszer megöl valakit, azt 15 évre is büntethetik.
A kis értékű lopást is nagyon büntetik. Van mikor nem is idézik az embert, nincsenek türelemmel a rendőrök, hanem értemennek az elkövetőért.
Élő példa:
Tegnap egy kisebb értékű lopás miatt mentek a rendőrök egy elkövetőért, az meg kiugrott az emeletről és meghalt. Nem kellett volna.
Azt nem értem, hogy kisebb pénzlopásért is nagyon harapnak a hatóságok, és nem akarják büntetlenül hagyni. A fideszes rhadékok meg milliárdokat lophatnak büntetlenül???
Ezek szerint te is fideszes vagy, mert mindenkitől lopsz, legyen az bárki. Takarítónő, kamaszgyerek, nők....
Echte fideszes, mert te sem szégyenled érte a pofád, hanem még ki is írod magadból. Le sem tagadhatod, melyik pártot képviseled.
#3 Igen csak 8 általanosom van, így félanalfabéta vagyok.
#5 Gyűlölöm a fideszt, ellenzéki párti vagyok, de higyj amit akarsz.
Pár forintot, levike? Több százezreket, ha nem milliót zsebeltél már be magadnak.
Ugyanolyan narancsképű vagy, az meg hogy ilyeneket hazudsz is, az meg csak erősíti ezt az állítást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!