16 évesen ha nem enged el anyum ott aludni a barátomnál és én mégis elmegyek akkor rám hívhatja a rendőrséget? Mármint foglalkoznak ezzel a rendőrök vagy nekem akkor muszáj lesz haza mennem?
Ha jól tanulsz, akkor egy kicsit nyugodtan lázadj.
Küldj anyukádnak sms-t, hogy a barátodnál töltöd az éjszakát.
Akkor anyukád eltűnésed nem jelentheti a rendőrségnek.
Az pedig, hogy a szülői akaratnak nem engedelmeskedsz még csak nem is szabálysértés.
"Eltűnt személynél is csak 24 óránál régebben eltűnttel foglalkoznak - sajnos gyerek esetében is!"
Mivel még csak 16 éves, azonnal és kiemelt ügyként foglalkoznak vele!
Kár idekeverni az eltűnt személyeket.
"Kiskorú gyermekem engedélyem nélkül távozott itthonról, én vagyok felelős érte és nem engedtem el, azt hiszem a barátjához ment, nem engedtem meg hogy oda menjen, mondom a címet..." -> valószínűleg azonnal mennek érte.
Tehát az ilyen "odatelefonált, nem jelenthet eltűntnek" típusú dolgokat kár idekeverni.
6. Ezt nagyon benézted! 18 év alatt nincs 24 óra várakozási idő, hanem azonnal keresik!
Felnőttnél van 48 óra, ha nincs olyan probléma, ami ezt felülírja.
Kérdező: a barátodat még meg is büntetik, főleg, ha idősebb nálad, ha elmúlt 18 akkor meg még le is csukják pedofília miatt.
24: Csakhogy nem kiskorú, hanem fiatalkorú.
14 éves korig kiskorú.
Én írtam, hogy ennyi idősen simán lázadj. Anyukád ha nagyon akarja, akkor valóban a rendőrséget rádküldheti, de ez ne tarson vissza.
Ahol buzgó a rendőrség, ott tényleg elfoghatnak (beültetnek rendőrautóba, legrosszabb esetben megbilincselhetnek, de ha ezt teszik, akkor később az intézkedés ellen panaszt tehetsz, mert ha nem ellenkezdtél, akkor ez fiatal nővel szemben bőven aránytalan), előállíthatnak (rendőrkapitányságra, rendőrőrsre, körzeti megbizotti irodába bevisznek). De ebből joghátrányod nem lesz, mert eljárást már nincs miért indítani ellened.
Rtv.
Elfogás és előállítás
33. § (1) A rendőr a további intézkedés megtétele céljából elfogja és az illetékes hatóság elé állítja azt, *
d) * aki a szülői felügyelet vagy a gyámság, valamint a nevelőszülőnél vagy gyermekotthonban történő elhelyezésének hatálya alól engedély nélkül kivonja magát, és azt a gyermeket, akinek a felkutatását és előállítását gyermek átadására irányuló bírósági végrehajtás során rendelték el;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!