Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a kib@szott sz@rcsimbókról? Tehetek panaszt valahol, hogy kapjon egy fegyelmit?

Figyelt kérdés
Közel lakom Egerhez, és életemben régebben, egyszer tettem följelentést a rendőrségen, Egerben. Sajnos megint (életemben másodjára) följelentést kellett tennem. Gondoltam, Egerben jártamkor elintézem ezt is. Tegnap történt. Az ügyet-nem-intéző rendőrnőnek elmondtam, - aminek fölvétele egy egyszerű ötperc lett volna kinyomtatásostul és aláírásostul együtt- és azt mondta, a füzesabonyi rendőrkapitánysághoz tartozom területileg, mert az állandó lakcímem ahhoz közelebb van, ott tegyem meg a följelentésemet. Mondtam neki, kérleltem szépen, vegye föl legyen szíves a följelentést, hiszen itt is lehet, hiszen régebben itt adtam fel a feljelentésemet ugyanezzel a lakcímmel és minden további nélkül felvették. Nekem ez idő és pénz és kényelmetlenség meg fáradtság. - Hát nem vette fel!!! Kötötte az ebet a karóhoz!!! Elmentem a Bíróság épületébe -Egerben! - mert tudtam hogy ott van Ügyfélszolgálat, és mit ad isten, eligazított a portaszolgálat, és nem is az ügyfélszolgálatra kísért hanem az ügyészségre, ahol egy kedves alügyész hölgy szépen fölvette a följelentésemet!!! - Amit a rendőrnő egyszerűen megtagadott mert nem volt kedve öt percet dolgozni, elvégezni a munkaköri kötelességét, és a füzesabonyi rendőrkapitányságot akarta mindenképpen a nyakamba sózni hogy oda menjek el!!! Pont!
2023. jún. 29. 15:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Ha betartotta a szabályokat, biztos nem fog fegyelmit kapni.
2023. jún. 29. 15:35
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem akarnak foglalkozni az ügyeddel. Ha felvennék a feljelentésedet, akkor se foglalkoznának vele, csak meg kellene csinálniuk a papírmunkát. Tehetsz panaszt, de azzal se fog foglalkozni senki.
2023. jún. 29. 15:50
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Attól függ, a rendőrnőnek igaza volt e?

Nem tudom.

Ha nem a feletteseinél panaszt tehetsz.

2023. jún. 29. 16:00
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Az a véleményem, hogy az egész történetben egyedül te vagy egy kib aszott szarcsimbi. :)
2023. jún. 29. 16:17
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos a rendőr kollegina hibázott.

Ezt ügyészként mondom.

A feljelentés MINDEN ESETBEN FEL KELL VENNI!

Akkor is, ha egyébként nincs jogalapja, vagy nem történt bűncselekmény!

Utána majd átteszi a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatósághoz, ha erre van szükség, ezesetben a Füzesabonyi Kapitányságra.

Ha nem állnak meg a feljelentés alapján a büntetőeljárás feltételei, akkor elutasítja a feljelentést megfelelően megindokolva.

De olyan nincs, hogy nem veszi fel a feljelentést!

Ha ez történt, akkor szakmai hibát vétett.

Panasznap (ügyfélsegítő) nincs minden héten a bíróságon, így az, hogy ügyészségre irányítottak, teljesen rendben.

Eger esetében a bíróság épülete mellett van az ügyészség is, így nem kellett sokat menned.

2023. jún. 29. 16:58
 6/12 anonim ***** válasza:
Volt, hogy a helyi kapitányságon (egyi Balaton melletti település) ügyet intéztem. Megkértek, addig foglaljak helyet, és majd szólítanak. Várakozás közben akaratlanul meghallottam, hogy egy fővárosból érkező házaspár feljelentést szeretne tenni, mert az itteni szomszédja ez meg az.... stb. A rendőr egyből vette fel az adatokat. Nem mondta nekik: Budapesten tegyék meg a feljelentést.
2023. jún. 29. 18:00
 7/12 DK-s ***** válasza:

Kizárólag az a kérdés, hogy MILYEN bejelentést akartál tenni.

Ha hivatalból üldözendő miatt, akkor nagyon durván megsértette a rendőrségi törvényt, valamint hivatali visszaélést követett el.

#5-nek:

Kedves "ügyész".

Feljelentést SEMMILYEN esetben nem kell felvenni, lévén hogy sértett legfeljebb BEJELENTÉST tehet. A FELjelentést majd a rendőrség teszi, ha indokoltnak találja.

Úgy vagy te ügyész, ahogy én.

2023. jún. 29. 18:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
rendőrök kb semmire nem jók
2023. jún. 29. 18:30
 9/12 anonim ***** válasza:

"A FELjelentést majd a rendőrség teszi, ha indokoltnak találja."

Te nagyon hülye vagy!

És még f@szságokat is hordasz össze.

Feljelentést BÁRKI tehet, te gyökér!

"Feljelentést SEMMILYEN esetben nem kell felvenni,"

Lehet, hogy ez most nagyon fájdalmasan érint: De, fel kell venni.

"hogy sértett legfeljebb BEJELENTÉST tehet."

Ezt a hülyeséget, honnan szedted?

sértett is tehet feljelentést.

A bejelentésre a panasztörvény vonatkozik, nem a Be.

A kérdező meg feljelentésről beszélt.

2023. jún. 29. 18:30
 10/12 DK-s ***** válasza:

#9-nek:

Kedves "ügyész".

Ha te ügyész lennél, akkor lenne valami halvány fogalmad arról a tényről, hogy a lakossági feljelentés, és bejelentés között semmi különbség nincs. Ennek az az egyszerű oka, hogy a "feljelentés" kifejezést teljesen elterjedt, ezért ha így nevezed, az is ELFOGADOTT.

De ha a hivatali rendet nézzük, akkor FELjelentést csak nyomozó hatóság tud tenni, a FELettes szerve, vagyis állítólag te feléd.

2023. jún. 29. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!