Rosszul lettem az utcán, valaki mentőt hívott nekem. A kiérkező mentőst szidalmazni kezdtem aki rendőrt hívott.Nem voltam hajlandó beülni a mentőbe, a rendőr igazoltatott, aztán otthagyott a rendőr és a mentő is. Számíthatok büntetésre?
Nem a kérdező hívta a mentőt....
A rendőr szidalmazása (anyázása) pedig nem tilos.
Az más kérdés, hogy pofátlan bunkóság, és az illető saját magát minősíti, de! ettől még nem jogellenes.
Nem lesz bünti. Miért is lenne?
Az orvosi - egészségügyi ellátást - a saját felelősségedre - visszautasíthatod - megtagadhatod, ha vagy abban a helyzetben.
"Majd kap egy rendőrségi idézést fél-1 éven belül a......"
DE mégis miért idéznék be?
Milyen szabálysértés (bűncselekmény) miatt?
Semmi jogelleneset nem tett a kérdező.
Az meg, hogy kijött a mentő....És? Nem a kérdező hívta ki. Akkor ?
15 - ös!
Egyik se történt, te gyökér!
"a rendőr igazoltatott, aztán otthagyott a rendőr és a mentő is..."
Ebben hol van a hiv. szem., te idióta?
Milyen garázdaság?
"A kiérkező mentőst szidalmazni kezdtem..."
Ez nem meríti ki a garázdaság bűncselekményét, legfeljebb a szabálysértési alakzat, de az sem állna meg igazán ...
"Nem voltam hajlandó beülni a mentőbe,"
Megtagadhatja a kezelést, ha nincs ön - és közveszélyes állapotban.
"Ebből fakadóan igenis rá lehet fogni, hogy akár ön- és közveszélyes, sőt."
Ez szubjektív megítélés. Rád is rádfoghatom. Én úgy ítéltem meg, hogy olyan eszelős tekinteted volt, amikor elmentél mellettem, és lehet épp nem vagy magadnál, és hívok rád rendőrt, csupa jóhiszeműségből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!