Ha friss A1 jogosítványom van és személyt szállítok egy 125ccm motorral és igazoltat a rendőr mire számíthatok?
Szerintem a jogosítványod nem veszik el, pénzbírsággal büntethetnek. Jó eséllyel semmi sem fog tenni a rend őre.
Nem buzdítalak arra, hogy nyugodtan motorozz utassal, de az én tapasztalatom az, hogy ezt a rend őrei ezt nem szokták szankcionálni - ha nem a saját hülyeséged miatt vesznek ki a forgalomból.
2 estnél voltam ott: az első esetben egy pont egy 125-ös gépen ült az illető és az utasa. Sima közúti ellenőrzés volt. Egy kisebb ( 6 motor ) túracsoport volt a Bükkben, kifejezetten a motorosokat ellenőrizték Felsőpárkánynál. Megnézték a motorokat ( jók e a gumik, nincs e felhajtott rendszámtábla stb ), jogsit néztek a vezetőnél és utunkra engedtek. A másik esetben egy kezdő A kategóriás kolléga volt a kakukktojás ( nem volt előtte más jogsija ). Ott annyi volt, hogy a rendőr megjegyezte, hogy nem túl lépés e rögtön egy nagy zizire ( ZZR 1400 ) ülni a srácnak és kb ennyi.
Én azt gondolom ha normálisan közlekedsz és rendben van a gépsárkány akkor nagy eséllyel nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!