Voltak kint bűnügyi technikusok vagy feljelentés után rendelték el.a nyomozást?
Február 10 napon jártam Mezőtúron, a héten (hónapokkal később) meg jött egy idézés, hogy gyanusítottként meg kell jelennem. Jövőhéten 10.30 órára. Én nem csináltam semmit, de azonosítottak valahogy. Majd, ha bemegyek kíváncsi vagyok a megbeszélésre, hogy mit mond a nyomozó.
Egy dolog biztos. Ahol jártam kamera nincs. Találkozni sem találkoztam senkivel, akik láttak volna, csak két fiatal tizenéves kamasz látott egy pillanatra. Szerintem valami nyom. Vagy ujjnyom, v dns minta szerint azonosítottak.
Ha a felsorolt két nyom szerint azonosítottak, akkor valószínűleg ott a sértett mikor észrevette, h mi történt, hívta is a rendőrséget, akik kijöttek és úgy döntöttek bűnügyi technikusok is kellenek, akik vesznek nyomot, vagy lehet másnap feljelentés után indulhatott a nyomozás?
Igen, a kérdésem adott. Fent amit kérdeztem, arra kérnék választ, de valahogy nem arra válaszolt senki.
Ha esetleg te tudod a választ, hogy feljelentést tehetett a sértett, vagy aznap kiszálltak a rendőrök meg technikusok, ha már nyom alapján azonosíthattak, mert itt ezt tudom elképzelni, mert kamera nincs, nem nagyon láttak, itt gondolkodtam milyen bizonyítékok lehetnek, és nyomokat gondoltam. Vagy ujjnyom/töredék vagy DNS vagy mindkettő.
Egyébként nem vagyok régi felhasználó.
"Őrizetbe nem vesznek, mert idéznek."
Akkor van egy rossz hírem:
Azután is vehetnek őrizetbe, miután kihallgattak.
Ha gyanúsítottként idéznek, akkor gyanúsítottként leszel kihallgatva, nem tanúként.
És de. Válaszoltunk. Többen is. Csak Te mást akarsz hallani. Viszont ez a Te problémád......
15 - ös!
Ettől még simán lehet igaz, amit a 14 - es mond!
Én nem vagyok rendőr (csak ügyvéd) de szerintem is Így van.
"Ha gyanúsítottként idéznek, akkor gyanúsítottként leszel kihallgatva, nem tanúként."
De legelőszőr nem TANÚKÉNT szokták idézni, azt is, akiről tudják, hogy biztos, hogy ő az elkövető? Bevált rendszer, hogy az elkövetőt is előszőr tanúként idézi a rendőrség.
Nem, Gyula. Nincs ilyen szabály hogy először mindenkit tanúként idéznek meg.
Amúgy mennyit vittél el már megint? Iskolából, vagy sportlétesítményből?
"Bevált rendszer, hogy az elkövetőt is előszőr tanúként idézi a rendőrség."
Nincs ilyen. (ahogy a 19 - es mondja...).
Erről a nyomozás vezetője dönt a rendelkezésre álló adatok függvényében, hogy kit, mikor, milyen minőségben idéznek.
Hiába mondogatod magadnak ez ellenkezőjét, ettől még nem lesz igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!