Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » SOS! Garantált a letöltendő,...

SOS! Garantált a letöltendő, vagy megúszhatom felfüggesztettel?

Figyelt kérdés

Jó család vagyunk, viszont, ételfelszolgalokent dolgoztam, a válság miatt becsődölt az étterem, végleg bezárt, így megszűnt a munkaviszonyom nekem is. Pánikba estem és elkövettem egy olyan hibát, hogy bementem egy boltba, mégpedig azt is tudtam, hogy este zárás előtt nem sokkal viszik a pénzt. Felvettem egy "police" feliratú pólót, és egyik este 8 óra körül ahogy bementem, szép hangon mondtam a csajnak, hogy adja ide a bevételt, mert veszélyes eszköz van nálam, ez egy izé... rablás lenne . Nemmel felelt, ekkor én hirtelen meggondoltam magam és kimentem a boltból, elmentem és akkor döbbentem rá, hogy én nem, szal nem teszek ilyet, jobb is volt, hogy nem hoztam el pénzt. Azaz sose követtem el semmit és a boltban úgy megijedtem attól, hogy én most mit is akarok csinálni... Nem vittem véghez a dolgot, de így is pár órán belül éjjel körül a lakásomba csengettek a rendőrök, és el is vittek, égész éjjel tartott a vallomás. Elmondtam, hogy megterveztem este mikor még a bevétel ott van, akkor mentem be és rablást akartam elkövetni, de megijedtem attól, hogy én mit is csinálok, mit is akarok csinálni... És ott meggondoltam magam, hogy nem. Talán ha ideadja a pénzt lehet akkor is meggondolom magam és inkább nem követem el. Még éjjel házkutatás volt, de nem találtak veszélyes eszközt, mert nincs, nem volt, csak hazudtam a boltban. A "police" feliratú pólót lefoglalták, a rendőrségen lefényképezték. Rajtam is lefotózták, fel kellett vennem és úgy fotózták le benne, mert nem abba voltam. Kár nem keletkezett, kísérleti szakaszban maradt, megbántam, a boltos nőtől bocsánatot akartam kérni úgy hogy elmegyek a boltba és személyesen akarok bocsánatot kérni. Viszont azt hallottam, hogy látni nem akar a nő, és a tulaj mondta, hogy a bolt környékét nagyon kerüljem el. Én meg Facebook -on megkerestem a nőt, és üzenetben kértem bocsánatot, meg ki is nyomtattam és elküldtem a rendőrségre, hogy bizonyíték legyen, hogy bocsánatot kértem. Beszéltem a rendőr asszonnyal, nagyon rendes, azt mondta, hogy jó hogy elküldtem, csatolja az iratokhoz, szóval azt majd a bíró látni fogja és értékeli.

Büntetlen előéletű vagyok tehát, csak enyhítő körülmények vannak.

Most zárták le az ügyet a rendőrségen, és készül a vádirat, aztán bírósági tárgyalás lesz.

Mit, milyen büntetést kaphatok, mi várható? Letöltendő, vagy megúszhatom egy hosszabb felfüggesztettel? Azt figyelembe veszik, hogy közbe találtam új munkát? Ugyanis tiszta az erkölcsim jelenleg és így tudtam munkát találni.

2023. máj. 15. 20:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 anonim ***** válasza:

"DK-s válaszolónak hiszek inkább, gondolom a munkája a joghoz kapcsolódik. "

Lóf..szt a munkája, megjárta a sittet.

2023. máj. 23. 15:56
 72/75 A kérdező kommentje:
Volt elmeszakértői még a nyomozás elején, vagyis az ügy indulásától 2 hétre rá kb. Csak minden részletet nem írok.
2023. máj. 23. 17:41
 73/75 DK-s ***** válasza:
52%

#72-nek (kérdezőnek):

Az a gond a jogban járatlanokkal (mint veled is), hogy azt gondoljátok hogy az ügyészség megállapítja hogy mit követtetek el, a bíróság pedig "adja az éveket".

Ez nem ilyen egyszerű, és nem kell ennyire szolgaian állni a dolgokhoz! Ügyvédben ne bízz, mert ő lexarja hogy veled mi lesz. A lényeg hogy csengesd a lóvét. A kirendelt védőkre nem is pazarlok szót. Neked kell a joggal képbe kerülni.

Én biztos hogy nem bíznám magam ügyvédre, ezért ennek megfelelően adok tanácsot.

Ha kértél kirendelt védőt akkor az első tárgyalási napon mondani kell a bírónak hogy mégsem tartasz igényt kirendelt védőre. Akkor gondolod meg magad amikor akarod. Két opcióval számolok a leendő vádat illetően:

- Rablás kísérlete, vagy

- garázdaság bűntette.

Ha rablás kísérlete lenne a vád, amit már a tárgyalás előtt meg tudsz mert megküldik a vádiratot, akkor írsz egy "Vádelejtési indítvány"-t.

Ha ehhez kell segítség, írj priviben. Meg vannak a formai, és tartalmi követelmények!

Ezt, amikor először szót kapsz, benyújtod a bíróságnak. Tehát mondod a bírónak hogy egy indítványt szeretnél benyújtani, amit ekkor már a kezedben tartasz. Oda fogja küldeni az írnokot, aki elveszi tőled, és a bírónak adja.

Ha garázdaság lenne a vád, akkor örülj.

2023. máj. 23. 20:13
 74/75 DK-s ***** válasza:
52%

Ismét #72-nek:

Egy nagyon fontos dolog, amit véss az agyadba!

SOHA nem a bíróhoz szólsz, tehát eszedbe se jusson "bíró úr"-azni!

Tisztelt bíróság!

Nem személyeskedünk, oké? Azonnal tudni fogja az ügyész, hogy nem vagy ellenfél.

2023. máj. 23. 20:18
 75/75 anonim ***** válasza:
73%

71!

Mivel megjárta a sittet, pont ezért tudja talán jobban kicsivel mint az átlag ember...

Kérdező:

Hozzá tenném, hogy ha büntető végzéssel felfüggesztettet kapsz, azt fogadd el. Ha tárgyalást kérsz, akkor lehet súlyosabb az ítélet.

Ügyvédet én is csak azért ,,tartok", hogy a tárgyaláson ne verjem el megint a xar háziakat.

2023. máj. 24. 14:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!