Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » SOS! Garantált a letöltendő,...

SOS! Garantált a letöltendő, vagy megúszhatom felfüggesztettel?

Figyelt kérdés

Jó család vagyunk, viszont, ételfelszolgalokent dolgoztam, a válság miatt becsődölt az étterem, végleg bezárt, így megszűnt a munkaviszonyom nekem is. Pánikba estem és elkövettem egy olyan hibát, hogy bementem egy boltba, mégpedig azt is tudtam, hogy este zárás előtt nem sokkal viszik a pénzt. Felvettem egy "police" feliratú pólót, és egyik este 8 óra körül ahogy bementem, szép hangon mondtam a csajnak, hogy adja ide a bevételt, mert veszélyes eszköz van nálam, ez egy izé... rablás lenne . Nemmel felelt, ekkor én hirtelen meggondoltam magam és kimentem a boltból, elmentem és akkor döbbentem rá, hogy én nem, szal nem teszek ilyet, jobb is volt, hogy nem hoztam el pénzt. Azaz sose követtem el semmit és a boltban úgy megijedtem attól, hogy én most mit is akarok csinálni... Nem vittem véghez a dolgot, de így is pár órán belül éjjel körül a lakásomba csengettek a rendőrök, és el is vittek, égész éjjel tartott a vallomás. Elmondtam, hogy megterveztem este mikor még a bevétel ott van, akkor mentem be és rablást akartam elkövetni, de megijedtem attól, hogy én mit is csinálok, mit is akarok csinálni... És ott meggondoltam magam, hogy nem. Talán ha ideadja a pénzt lehet akkor is meggondolom magam és inkább nem követem el. Még éjjel házkutatás volt, de nem találtak veszélyes eszközt, mert nincs, nem volt, csak hazudtam a boltban. A "police" feliratú pólót lefoglalták, a rendőrségen lefényképezték. Rajtam is lefotózták, fel kellett vennem és úgy fotózták le benne, mert nem abba voltam. Kár nem keletkezett, kísérleti szakaszban maradt, megbántam, a boltos nőtől bocsánatot akartam kérni úgy hogy elmegyek a boltba és személyesen akarok bocsánatot kérni. Viszont azt hallottam, hogy látni nem akar a nő, és a tulaj mondta, hogy a bolt környékét nagyon kerüljem el. Én meg Facebook -on megkerestem a nőt, és üzenetben kértem bocsánatot, meg ki is nyomtattam és elküldtem a rendőrségre, hogy bizonyíték legyen, hogy bocsánatot kértem. Beszéltem a rendőr asszonnyal, nagyon rendes, azt mondta, hogy jó hogy elküldtem, csatolja az iratokhoz, szóval azt majd a bíró látni fogja és értékeli.

Büntetlen előéletű vagyok tehát, csak enyhítő körülmények vannak.

Most zárták le az ügyet a rendőrségen, és készül a vádirat, aztán bírósági tárgyalás lesz.

Mit, milyen büntetést kaphatok, mi várható? Letöltendő, vagy megúszhatom egy hosszabb felfüggesztettel? Azt figyelembe veszik, hogy közbe találtam új munkát? Ugyanis tiszta az erkölcsim jelenleg és így tudtam munkát találni.

2023. máj. 15. 20:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 DK-s ***** válasza:

Kedves #46!

Ennél a kérdésnél a válasz kétféle lehet.

Lehet elméleti, és gyakorlati. Én az elméletit mondom, te a valószínűsíthető gyakorlatit, de az nem biztos!

Elméletileg egy nyomozó, gyanúsítottal nem közölhet semmiféle olyan információt, ami nem tartozik a hatáskörébe. Márpedig a vád megfogalmazása az ügyészség hatásköre. Ha a nyomozó "elméletileg", vagyis szabályszerűen jár el, akkor ennek a kérdésnek a megválaszolása céljából az ügyészségre irányítja a kérdezőt!

2023. máj. 19. 18:18
 42/75 anonim ***** válasza:
Végülis a gyanúsítás nem fog 90%ban megegyezni a vádirati tényállással… persze dks
2023. máj. 19. 18:46
 43/75 DK-s ***** válasza:

#48-nak:

Ellenem is folytattak már le olyan nyomozást, ahol a zsaruk TUDTÁK hogy én voltam, csak épp bizonyítani nem igazán tudták, de azért megküldték a nyomozati anyagot az ügyészségnek, vádemelési javaslattal.

Az ügyészség bizonyítottság hiányában mellőzte a vádemelést.

2023. máj. 19. 19:09
 44/75 DK-s ***** válasza:

Ismét #48-nak:

Szemet szúrt a "vádirati tényállás" megnevezésed.

Azt, hogy a vádirat megfelel -e a tényeknek, majd a bíró dönti el.

Nem tényállás.

2023. máj. 19. 19:11
 45/75 anonim ***** válasza:
Félelmetesen sötét vagy dks. De nagyonnagyon
2023. máj. 19. 19:42
 46/75 DK-s ***** válasza:

#51-nek:

Pontosan miért is?

Esetleg azért, mert az ilyen jellegű kérdések megválaszolásához olyan tapasztalatokra van szükség, amelyek nekem meg vannak, de a válaszolók 99%-ának nincs?

És mert nem azt mondom amire minden laikus szorgalmasan, nagy okosan bólogat, sokszor egymás h'lyeségeire ráerősítve? És ezzel teljesen tévútra víve a kérdezőt?

2023. máj. 19. 21:21
 47/75 anonim ***** válasza:

#53DK

Jó dolog az önbizalom, de ne szálljál el magadtól túlságosan, és csak tanácsként, a legközelebbi balhédnál hagyatkozz inkább egy ügyvédre mint magadra.

A rablási szándék meg volt, az eltervelés, rákészülés meg volt, a cselekmény fenyegetéssel részben megvalósult, a fenyegetés nem egyszerűen saját testi erőre vonatkozott, hanem fegyverre is volt célzás, a sikeres befejezés kizárólag az eladó ellenállása miatt meghiúsult. Az elkövetőnek egy szerencséje van, hogy csak fenyegetett hogy van valami nála, ha egy rozsdás villát is előhúz, akkor már a felfegyverkezve minősítés is járna, de a fenyegetés az meg volt, ami pedig erőszak, a rablás feltétele. Mivel értékszerzés nem történt, vagyis a rablás során jogtalan előny nem keletkezett, ezért csak kísérlet lesz a vád.

"Aki rablásra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

Már az előkészület is büntetendő, két évig, a felfüggesztett szerintem esélytelen. Ha a megbánás meg lesz, és a bíró nem lesz szőrös szívű, akkor így büntetlen előélettel 2 év börtön lesz a vége, jó magaviselettel harmadolhatsz. Lopásért szokott első körben a felfüggesztett dukálni, a rablás az egy teljesen más kategória, mindenképp böri lesz belőle.

2023. máj. 20. 12:30
 48/75 anonim ***** válasza:

Utolsó! Nagy baromságot írsz!

Ha nem volt még soha semmiért elítélve, akkor biztosan nem lesz belőle letöltendő!

Felfüggesztett lesz, a lehető legkisebb mérték!

Persze ehhez kell beismerő vallomás meg teljes együtt működés az ügyészséggel!

2023. máj. 20. 12:37
 49/75 anonim ***** válasza:
A rablás egy nagyon súlyos bűncselekmény, alapesetben 2-8 év jár érte, ha van minősítés akkor ez 5-10 év. Ha figyelembe veszik az enyhítőket, büntetlen előélet, megbánás, bocsánatkérés, akkor is az alját minimum megkapja, de csak ha szerencséje van a bíróval, ami 2 év, különben ezért 3 lenne a minimum. Ha nagyon lágy szívű lesz a bíró egy felfüggesztetettel, akkor az ügyész fog fellebbezni. Itt a beismerő vallomás kevés, gondolom volt kamera meg minden, felesleges ilyenkor tagadni a megbánás és bocsánatkérés ami kicsit játszhat. Esetleg ha C típusú elkövetés volt, akkor más lenne a helyzet, de akkor a vád is csak lopási kísérlet lenne nem rablás. Nekem egy sima garázdaságért akartak 2 évet felfüggesztve adni, de másodfokon szerencsére mindent ejtettek.
2023. máj. 20. 13:04
 50/75 anonim ***** válasza:

Utolsó! Akkor Rád szállt az Ügyészség, én ezért csak pénzbírságot kaptam:

[link]

2023. máj. 20. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!