A rendőrök meg arra is képesek, hogy órákon át szalmabálák mögül várják az elkövetőt?
A külvárosban tavaly nyáron gyümölcsös én, ami nem volt elkerítve, egyszer csak beindult a lopás. Minden éjjel valaki megdezsmalta a barackfákat engedély nélkül. A rendőrség tudomására jutott a dolog és kivételesen nem a rendőrségi irodában kezdtek el nyomozni az ügyben, hanem egyik éjszaka kimentek a pusztában a gyümölcsöshöz maguk a civil ruhás nyomozók, nem vizsgálók, hanem felderítők. Hatalmas szalmarakas vagy szalmabálák mögé bújtak el, ott leguggoltak, az elkövetőt meg is jelent, amikor elkezdte szedni a barackot, a nyomozók felpattantak, odaszaladtak, közben kiabáltak, hogy "rendőrség", és elfogták a tolvajt.
Erről olvastam.
Komolyan, nem emberölés, nem kábítószer, nem testisertés, nem egy komoly ügy hanem néhány alkalommal pár szatyornyi baracklopásért, képesek éjjel ilyen helyre kimenni, ott guggolni és várni? És mivan, ha aznap éjjel nem ment volna a tolvaj?
10. Egyetértek. Azért is fura, hogy a rendőrök nem örülnek, ha érkezett egy feljelentő, aki meg akarna tenni egy feljelentést. Készséggel kellene fogadni és felkeresni az elkövetőt, aztán megkínálni pár hónap/év börtönnel. Csak az a baj, hogy a börtön nem visszatartó eről. Én visszahoznám a kézlevágást a tolvajokat illetően.
Am.ez, hogy egész éjjel várták a rendőrök a tolvajt elbújva, ez egy Tolna megyei kisebb város melletti rész volt, ahol nyílván kevesebb a bűneset. Egy 18 ezres városban erre lehet van egy kis idejük. Budapesten biztos, hogy nem mentek volna ki egy éjszakára várakozni a rendőrök, mert azt hallottam ott nagyon leterheltek, főleg egy 6, 7, 8, 10, 11. kerületben, ott valszeg bizonyítékok, tettes hiányában lezárják az ügyet. Ahol ráérnek, mert nincs bűneset, ott megteszik ezt az éjszakai várakozást.
Ennél sokkal megalázóbbra és durvábbra is képesek. Csak az a kérdés kinek a gyümölcsöséről van szó! Egy átlag senkijéről, vagy pl. valami neves atyaúristenről!
De nem a helyszínen lévő rendőrök akarata ez, ők anyáznak így is úgyis. Felsőbb utasítás a mérvadó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!