Szeretném egy hozzáértőtől megkérdezni, hogy most, 2021-ben szalmabálával szabad-e fűteni? A szomszédomnak vegyestüzelésű, hatalmas kazánja van és szalmabálával fűt (ő mondta még régebben). (Többi kommentben.)
Szerintem ne nagyon indulj még át, tudtommal a szalmát szabad tüzelés céljára használni, sőt, biomasszának minősül, évről évre újratermelődik, fenntartható.
Legfeljebb abba tudsz belekötni, hogy a kéményét emeltesse meg, de ez is csak akkor áll, ha nem felel meg a szabványoknak.
Beszélj vele hogy csináljanak ezzel valamit,csak el lehet vezetni más merre is,állítólag lehet ilyet csinálni csak a kéménnyel kell valamit kezdeni.
Szerintem az már nem normális ha egésznap az udvarban meg lehet fulladni a füst mivel oda van ki vezetve.
Vagy a kazánnal van baj (nem erre való), vagy a bálákkal (rohadt, penészes), vagy mást is éget, nemcsak a szalmát (hulladék, rongy, bármi).
Megfelelő kazánban a jó minőségű bála nem adhat ennyi füstöt, amiről írsz.
"éjjel-nappal (de tényleg 0-24-ben) ömlik tőlük a füst. Sajnos éppen az én udvaromba"
Egészen hihetetlen, hogy mostanában, amikor csak hajnalban fagy, és napközben 15 fok van, éjjel nappal fűtenie kelljen. Mit fog csinálni amikor nappal is -10 fok lesz. Napi 48 órát fűt a 24-ből? A másik ami hihetetlen, hogy azon a településen ahol laksz, kizárólag csak a szomszédod felől a te irányodba fúj a szél. És az összes szélkakas berozsdásodott, mert az életben soha nem kellett forognia...
Ez az egész egyszerűen hihetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!