Rendőrségről érkezett levelet nem vagyok köteles átvenni?
Figyelt kérdés
Most értem haza, már járt a postás, mert egy értesítő volt bedobva, hogy a rendőrségtől hivatalos irat jött, holnaptól postán átvehető. Nem tudom mi, nincs közöm a rendőrséghez, ennek ellenére lehet valami határozat vagy kérelem, hogy jelentkezzek határvadásznak, ugyanis nagyon toboroznak most. Én nem mennék érte. Nem gond, ha nem veszem át ezt a levelet? Nem kötelező átvenni azt a levelet sem, ami a rend őreitől jött?2023. márc. 30. 12:21
11/17 anonim válasza:
#8 aha az ilyen idiótákra szomtam rátenni a telefont. Anytokkal alkudoztatok.
12/17 A kérdező kommentje:
11. Rendőr vagy? Akkor segíthetnél.
2023. márc. 30. 15:03
13/17 anonim válasza:
Tértivevényes levelet kaptál, abban hivatalos irat van, nem szórólap vagy bármi más.
Jobban tennéd ha átvennéd.
#11 voltam
14/17 A kérdező kommentje:
Tegyük fel idézés jött. (Hallottam már, hogy így hívják a rendőrség előtti megjelenést) Ha tegyük fel holnap meg a továbbinapokon nem veszem át, a posta másodjára is kihozza április 6-án. Ez van ráírva, hogy 2023. április 6-án újra megkísérlem. És mivan akkor, hogyha pont egy nappal előtte április 5.-re van az idézési időpont? Én másodjára ha 6-án átveszem, felbontom és lám tegnap kellett volna menni, gyorsan felhívom a rendőrséget, hogy bocsánat ma vettem át, de átvettem az a lényeg,,ilyenkor mi lenne? Mert lehet inkább megvárnám hogy jövőhét csütörtökön veszem át, mert beteg gyerekkel vagyok itthon.
2023. márc. 30. 17:34
15/17 anonim válasza:
Azt csinálsz, amit akarsz.
Te viseled a következményeit, nem mi.
Ahogy egy korábbi, hasonló kérdésre adott válaszban már leírta valaki: "láttak ők már annyi idiótát, hogy ezen se fognak meglepődni".
Csak megy tovább minden a jogi útján, a jogkövetkezményekkel együtt.
16/17 anonim válasza:
Ahogy a #15 mondja. Rutinból tudom mert ezt a dumát amit itt levágtál is sokszor hallottam már, hogy nagyon is jól tudod te hogy mi van abban a levélben. De ne aggódj, tanút is elő lehet vezetni és oda hajnali 4körül szoktak menni ;) a gyerek se fog érdekelni senkit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!