Mi a baj mostanság a rendőrökkel? Nincs ezeknek valami alkalmassági szűrés?
Egy ismerős rendőr említette, hogy egyre több mostanság az öngyilkos rendőr. Sokan a szolgálati feyverükkel durrantják fejbe magukat.
nem tudom, hogy régi vagy új-e az a protokoll, hogy a műszak végén a tárat le kell adni és ha van golyó a csőben akkor azt egy erre kijelölt ilyen homokzsák szerű cuccba kell lőni. Ismerős a múltkor figyelmetlen volt és nem szete ki a tárat mielőtt csövet ürített volna, így többet is lőtt a zsákba. Erre becsődült egy halom ember, hogy "úristen, azt hittük megint öngyilkos lett valaki".
Merthogy csak az elmúlt héten 2 ember lőtte fejbe magát, de egyébként is oskan vannak.
Nincs valami alkalmassági ahol kiszűrik a mentálisan labilis embereket? Hogy adhatnak ilyen emberek kezébe fegyvert? Miért nem vigyáz az állam jobban a rendőreire?
Egy egyszerű járőrnek tényleg elég 8 általános plusz a helyi kiképzés?
Hát jó, mondom, nekem rendőr ismerős mondta, de aztán az is lehet kenődnek az infók és tényleg a határvadászokról van szó.
A dolog lényegén nem változtat, pszichológiailag instabil emberek kezében fegyver, félrecsúszott életek ott, ahol erős marokra van szükség
Levike tecsak azt hiszed hogy nem tehetnek semmit. Még én is tehetek, aztán az ország másik felében vagyok.
Kihúztad a gyufát rendesen, úgyhogy ha legközelebb bemész, ki nem jössz.
Kérdező, a kérdésed nettó baromság!
A közrendes adja le szoli után - minden esetben - a fegyvert.
Nyomozóként - alapesetben - nincs nálad fegyver, ha valamiért mégis kell, az csak az akció vagy az adott feladat (biztosítás, készenlét, előállítás + őrizetbevétel) ideje alatt lehet nálad.
Ha van otthontárolásid, akkor haza lehet vinni.
Ha valaki öngyilkos akar le nni, megtalalálja a módját, miondegy, hogy van - e szolgálati fegyvere.
Ismertem olyan nyomozót, aki úgy letzt öngyilkos, hogy korábban ment be egyik reggel dolgozni, bezárkózott az irodájába, a páncélból elővette a szolgálati fegyverét és fejbe lőtte magát.
Ezt hogy akadályozod meg?
Megmondom: sehogy. Mert nem lehet.
A pszichológia vagy kiszűri vagy nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!