Mi a baj mostanság a rendőrökkel? Nincs ezeknek valami alkalmassági szűrés?
Egy ismerős rendőr említette, hogy egyre több mostanság az öngyilkos rendőr. Sokan a szolgálati feyverükkel durrantják fejbe magukat.
nem tudom, hogy régi vagy új-e az a protokoll, hogy a műszak végén a tárat le kell adni és ha van golyó a csőben akkor azt egy erre kijelölt ilyen homokzsák szerű cuccba kell lőni. Ismerős a múltkor figyelmetlen volt és nem szete ki a tárat mielőtt csövet ürített volna, így többet is lőtt a zsákba. Erre becsődült egy halom ember, hogy "úristen, azt hittük megint öngyilkos lett valaki".
Merthogy csak az elmúlt héten 2 ember lőtte fejbe magát, de egyébként is oskan vannak.
Nincs valami alkalmassági ahol kiszűrik a mentálisan labilis embereket? Hogy adhatnak ilyen emberek kezébe fegyvert? Miért nem vigyáz az állam jobban a rendőreire?
Egy egyszerű járőrnek tényleg elég 8 általános plusz a helyi kiképzés?
Nem elég a 8 általános. Azzal csak a határvadász-képzésre lehet bekerülni.
A normál rendészeti képzéshez érettségi kell.
#1 pontosan ez a helyzet sajnos.
Pl miért menjen valaki Pest megyében rendőrnek, ha többet tud keresni kevesebb munkával egy gyárban? Nyílván aki szereti csinálni az elmegy rendőrnek és lehet menetelni a ranglétrán, de ugye sokaknak a pénz jóval fontosabb, mint a szakma szeretete, így kevesen mennek rendőrnek.
Sajnos ilyen az, ha multi paradicsom az ország, egyszerűen jobban megéri egy gyárban dolgozni, mint rendőrnek, tanárnak, tűzoltónak, stb menni. Persze nem szidni szeretném a kormányt, biztosan nehéz lenne gyárakkal egyenértékű fizut adni mindenkinek és elhiszem, hogy nincs rá keret, de azért valamit csak lehetne tenni szerintem.
" hogy a műszak végén a tárat le kell adni és ha van golyó a csőben akkor azt egy erre kijelölt ilyen homokzsák szerű cuccba kell lőni. "
Miért kéne homokzsákba lőni? :D Te is max filmekben láttál fegyvert.
Amúgy azért mert nulla a szűrés felvételkor a sok kisebbségi komplexusos köpcös nőhiányos emberke jelentkezik mert azt hiszi, hogy ez megoldja a problémáit, de ma már annyira mélyen lenézett szakma, és a társadalom olyan szinten kivetette magából ezeket az egyéneket, hogy ezt sokan nem tudják feldolgozni. Itt jön képbe a pszichológiai szűrés hiánya, ami van de ha nem mész át fellebbezel és átengednek. Ugyanez a fizikain stb. Egy vicc az egész.
Levike, ezeket a megnyilvánulásaid már a debreceniek is olvassák.
Ne fuss össze rendőrrel a napokban, ha jót akarsz magadnak:D
5, miért kellett volna nekem fegyvert látni?:D Szerencsére egyik erőszakszervhez sem tartozom. Mondom, ismerős mesélte. Nyilván a homokzsák nem homokzsák, csak gondolom egyszerűbb volt így magyarázni.
De nem para, hogy fegyvert adunk ilyenek kezébe? Ők vigyázzák a rendet?
Az oktatással látjuk mit művelnek, ott is egyre több a végzettség nélküli tanár.
Mi lesz a következő? Térizonyos tűzoltók hővédő ruha nélkül?
6os, te meg kotródj, ez az oldal embereknek van fenntartva.
Amit kérdésnek feltettél az egyszerűen egy baromság. Fogalmad sincs arról amiről itt hadoválsz.
Egy rendőr járőrnek kell érettségi, utána két éves szakközépiskolai képzés.
Talán 2 -3 évente van egy rendőr öngyilkosság - ennél évente több pék lesz öngyilkos.
Olvassák nyugodtan. Semmit nem csinálhatnak a debreceni rendőrök sem, meg egyik rendőr sem velem, mert én sem szabálysértést, sem bűncselekményt nem követtem el. Ez csak egy VÉLEMÉNY.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!