A rendőrséghez a tiszthelyettesire mennyire nehéz mostanság bekerülni?
2012-ben érettségiztem, és két barátommal akartunk jelentkezni Adyligetre, emlékszem, hogy iszonyat túljelentkezés volt meg csomót készültünk a fizikai felmérőre, de aztán nekem szerencsére közbejött egy lehetőség így én el se mentem.
Az egyiküket felvették, a másikukat a pszichológiai vizsgálaton alkalmatlannak találták.
Most ugye mindehol hallani, hogy micsoda rendőrhiány van, meg látom a felhívásokon hogy már 10 hónapos lett a képzés (amikor mi készültünk akkor 2 éves volt)
Meg hogy most évente több képzés is indul, érdekes.
Mindenki mondja, hogy most aztán minden hülyét felvesznek, de 10 éve is ezt mondták, pedig akkor azért a jelentekzők fele sem került be.
Az a haverom is akit alkalmatlannak találtak szerintem tök rendben volt pszichológiailag olyan értelemben hogy határozott is volt, de nem volt agresszív, nem tudom mi alapján ítélték meg de konfliktus helyzetben is tökre rendben volt a srác. Csak gondolom volt miből válogatni.
Most vajon tényleg nem jelentkezik senki, és kb tényleg mindenkit felvesznek aki nem vállalhatatlan?
Mert én gyanítom, hogy a szűrés az ugyan olyan erős elvégre fegyvert adnak a kezükbe, meg minimális hatalmat, szóval nyilván nem vonzó a fizetés, nyilván kevesebben jelentkeznek, de még azt a keveset is úgy megszűrik, hogy ezért nincs ember, nem?
Rápillantottam a fizikai követelményekre is, és nagyjából amire emlékszem az sem változott, tehát látszólag nem adtak lejebb, maximum annyiban hogy 2 év helyett 10 hónap alatt képzik őket.
A 2 évesen ösztöndíj program van. A 10 hónaposon fele-fele arányban fizu+minimális ösztöndíj.
A 10 hónapos emberbarátabb, viszont a 2 évesen sokkal jobban és részletesebben megtanulja az ember a dolgokat. Jobban belelátsz dolgokba, elméleti szinten kisujjból levered a 10 hónaposokat.
Aki nem múlt el 25, nincs családja, annak jobban ajánlom a 2 évest. Aki már család mellől, vagy egy felépített élettel, sőt saját házzal rendelkezik, mindenképp 10 hónapos.
Jesszus, már csak ezért se lennék rendőr most.
Mennyi ideig tart az alapkiképzés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!