A rendőrséghez a tiszthelyettesire mennyire nehéz mostanság bekerülni?
2012-ben érettségiztem, és két barátommal akartunk jelentkezni Adyligetre, emlékszem, hogy iszonyat túljelentkezés volt meg csomót készültünk a fizikai felmérőre, de aztán nekem szerencsére közbejött egy lehetőség így én el se mentem.
Az egyiküket felvették, a másikukat a pszichológiai vizsgálaton alkalmatlannak találták.
Most ugye mindehol hallani, hogy micsoda rendőrhiány van, meg látom a felhívásokon hogy már 10 hónapos lett a képzés (amikor mi készültünk akkor 2 éves volt)
Meg hogy most évente több képzés is indul, érdekes.
Mindenki mondja, hogy most aztán minden hülyét felvesznek, de 10 éve is ezt mondták, pedig akkor azért a jelentekzők fele sem került be.
Az a haverom is akit alkalmatlannak találtak szerintem tök rendben volt pszichológiailag olyan értelemben hogy határozott is volt, de nem volt agresszív, nem tudom mi alapján ítélték meg de konfliktus helyzetben is tökre rendben volt a srác. Csak gondolom volt miből válogatni.
Most vajon tényleg nem jelentkezik senki, és kb tényleg mindenkit felvesznek aki nem vállalhatatlan?
Mert én gyanítom, hogy a szűrés az ugyan olyan erős elvégre fegyvert adnak a kezükbe, meg minimális hatalmat, szóval nyilván nem vonzó a fizetés, nyilván kevesebben jelentkeznek, de még azt a keveset is úgy megszűrik, hogy ezért nincs ember, nem?
Rápillantottam a fizikai követelményekre is, és nagyjából amire emlékszem az sem változott, tehát látszólag nem adtak lejebb, maximum annyiban hogy 2 év helyett 10 hónap alatt képzik őket.
Igazából, csak a "kék ruhás" munkaköröknél van nagy hiány a rendőrségen.
A magasabb diplomás munkakörökben nincs annyira.Fizetésben nyilván nem egy versenyszféra, de nem is egy pedagógusi bértábla.
Lasszóval fogják az embereket.
2 éves képzés csak Körmenden és Miskolcon van.
25 éves kor felett már csak 10 hónaposra tudsz jelentkezni (Körmend, Szeged, Adyliget, Miskolc).
Ha van fej a nyakadon, már fel vagy véve. (Sajnos ez hátrány is, mert rengeteg buta, vagy rosszabb esetben hatalommániás sziciopata is bekerül. Na majd meglátod. Kitartást hozzá. Szükséged lesz rá. )
"A magasabb diplomás munkakörökben nincs annyira."
A tiszthelyettes mióta diplomás munkakör?
Jaj, nekem eszembe sincs lecsökkenteni a fizetésemet, megkockáztatom 100++ ezerrel.
Meg az ünnepnapjaimat és a hétvégéimet sem adnám oda.
Csak régen valahol szerettem volna rendőr lenni, és facebookon jött szembe a legyél te is rendőr oldal, aztán nézegettem hogy most mi a helyzet ott.
Azóta is ugyan annál a cégnél vagyok ahová a rendőrség helyett jelentkeztem, megmásztam a ranglétrát itt, eszembe sincs ezt feladni.
Ezért írtam hogy óriási szerencse, hogy akkor nem mentem el a felvételire.
Csupán döbbenetes számomra, hogy 10 év alatt így felhigult az egész, ahhoz képest, hogy anno mekkora túljelentkezés volt ott.
Egyébként szerintem ha most felvesznek mindenkit egy érettségivel akkor még mindig jobb a helyzet mint mikor a katonaság után meg 8 általánossal mehettél rendőrnek, szóval ezért gondoltam hogy megvan ott a szűrés most is, nem akarom elhinni hogy bárkit felvesznek.
10 évvel ezelőtt még jó volt rendőrnek lenni. Most már a dühöngő állatpolgárnak több joga van, mint a rendőrnek.
Ha hangosan rákiabál a zsaru a hülyére, akkor még a rendőrt küldik ügyészségre, hogy nem tartotta be az intézkedés "Kulturáltság"hoz kapcsolódó alappillérét.
Tudod kinek hiányzik ez. Ezért jelentkeznek ilyen kevesen. A rendszer gyökeresen megváltozott a régihez képest. Itt nem csak az utcán, hanem még az emeletről is csak cs*sztetik a rendőröket. Kell ez bárkinek is?
A 10 hónapos nem egyenlő a tiszthelyettesivel, 2 külön dolog.
A 10 hónaposra nagyon könnyű bekerülni, a fizikai olyan amit egy átlagos 8.-os meg tud csinálni különösebb felkészülés nélkül.
Ezzel viszont csak 1 rang elérhető, nem leszel sem őrmester, sem zászlós.
A tiszthelyettesi (2 éves) ugyanolyan mint évekkel ezelött: nem könnyű, de felkészüléssel meg lehet csinálni.
Viszont hallottam pletykákat, hogy pl Adyliget megszűnik, vagy csak nem mindig indítanak képzést, szóval nemtudom mi lesz ennek a jövője...
Fizetés: a 10 hónapost nemtudom, a tiszthelyettesi (őrmester) most ~255 nettó.
Nem jó, de nem is tragikus, bár vissza nem megyek ennyiért se...
"Ezzel viszont csak 1 rang elérhető, nem leszel sem őrmester, sem zászlós.(...) Nem jó, de nem is tragikus, bár vissza nem megyek ennyiért se"
Mivan?? Nem rang, hanem rendfokozat. Honnan jöttél el, de most komolyan?
A 10 hónapos kapásból pr.r.őrmester lesz már az első hetekben, míg a két éves technikumi képzésre járók 1- illetve 2 csíkosak lesznek a sulis évek alatt. Kinevezés után lesznek majd csak pr. őrmesterek. (Év végén vagy akár év közben)
A 10 hónapos abban különbözik, hogy ez nem egyenlő egy OKJ-val, nem számít külön szakmának. Rendőrjárőr-rész szakképesítés. Ha 10 hónapos után nem csinálják meg a 2 evessel egyenértékű vizsgákat, akkor járőrtárs pozícióban maradnak. Vagyis nem lehet belőlük járőrvezető, járőrparancsnok, KMB-s pedig főleg nem.
"A tiszthelyettesi (2 éves) ugyanolyan mint évekkel ezelött: nem könnyű, de felkészüléssel meg lehet csinálni."
Épp nemrég írtam egy másik kérdéshez, hogy tök sokan elhasalnak az egyébként már megint könnyített fizikain, mégis megadják mindenkinek a minimumpontot, annyira kell az ember most.
"Viszont hallottam pletykákat, hogy pl Adyliget megszűnik"
Nem pletyka, hanem már 2 éve így van, ahogy fent is már egyszer leírtam:
10 hónapos képzést Körmenden, Adyligeten, Miskolcon, Szegeden van.
2 éves csak Körmenden és Miskolcon.
Mondjuk így olvasva a 2 évesre hülyeség jelentkezni mert gondolom ha megcsinálod a 10 hónapost, és már "rendőr vagy" akkor mindenáron átfognak tolni, "megadják a minimum pontot" hogy teljes értékű rendőr legyél a későbbiekben.
Gyakorlatilag kizárt, hogy ezen elhasaltassanak majd akkor amikor odakerülsz.
Ezzel szemben a 2 évest meg végig kell szpni, kb fizetést sem kapsz.
Nyilván ez 18-20 évesen belefér, de én érettségi után alig vártam az első fizetésem, szóval ha most akarnék rendőr lenni tuti hogy 10 hónaposra mennék a 2 éves helyett.
(meg akkor nem 2 évig szpatnak hanem csak 10 hónapig :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!