Miért kellett megbilincselni azokat a 15 éves gimis lányokat, akik pár hete bizsut akartak lopni, de lebuktak?
leszarom,a lopás az lopás,régen még a kezüket is levágták
a megbilincselés lélektani dolog volt ezesetben
Példát statuáltak.
Hatásosan, hiszen még most is téma a dolog. Ennek a dolognak az üzenete:
"Sokallod a bilincset egy bolti lopásért? Hát akkor ne lopj, mert te is így jársz."
Ha ez a szabály, akkor ez a szabály.
A boltból nem szabad lopni, a bíróságon meg meg kell bilincselni az "ügyfeleket", és ez mindenkire vonatkozik.
Komolyan mondom, nem értem ezeket a csitriket. Jó, hogy az arcuk ki volt takarva a tv-ben, de a ruhájuk alapján egyik sem úgy nézett ki, mint akinek nem adtak volna pénzta szülei akármire. Hát, most jól megszívták. Gondolom a suliban ők voltak a nagyonmenő helyi plázaribik, szerintem meg is érdemelték.
Ha még az erkölcsi bizonyítványukba is bekerülne, hogy szerepelnek a bűntettesek nyilvántartásában, és emiatt nem kapnának később munkát, na akkor egy életre megtanulnák, hogy amit akarsz, azért dolgozz meg, aztán fizesd ki.
Mert megérdemelték?!
Ép itt volt az ideje, hogy lépjenek a lopások ügyében valamit. Anyuci, apuci nem ad rá pénzt? Még, ha élelmiszert lopna, mert nincs rá pénzük és éhen halnak.. De bizsut?
Egyre nagyobb divat a fiatalok körében a lopás.. És hidd el, hogy nem csak azért, mert nincs pénzük. Én is dolgoztam pont egy bizsu boltban. Szerinted kinek kell megfizetni a leltár hiányt? Természetesen a dolgozóknak. Hozzá tenném, nem kis összegeket... Ezzel az erővel, foghatná az eladó pénztárcáját és ki vehetné, ami benne van.
És, ahogy előttem is írták, a tolvajoknak régen a kezüket vágták. Pontosan. Szerintem itt is többen láttak már olyan idős embert, akinek hiányzott az ujja. 70%-uknak nem azért hiányzik, mert megnézték, hogy működik a láncfűrész....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!