A fogvatartottakat (őrizetes, letartóztatott, elítélt, elzárás alatt levő) kötelező megbilincselni szállításkor?
Igen, kötelező.
A póráz egyébként vezetőszíj, és általában azt is raknak.
Törvény nem tiltja a használatát, sőt engedi, én eg ránézésre senkiről nem tudom és nem is akaro eldönteni, hoy mikor vállik egy örjöngő állattá, még akkor is ha csak 40 kg-os nő. is éppen úgy le tud lépni ha nincs megbilincselve és vezetőszárra kötve, mint egy erőszakos bcs-t elkövető.
Én mindig, mindenkit megbilincseltem!
a bilincs póráz azért van hogy az őrizetes ne tudjon lelépni és/vagy megtámadni vkit
mellőzhetőbb lenne ha rendőrök kapnának nagyobb tűzerőt meg jogot a használatához
Szerintem akkor sem lenne mellőzhető. Nem mindenki gondolkodk több lépéssel előre. Ha valaki megtudja, hogy be kell csüccsenni, elkaphatja "pánikroham", csak arra tud gondolni, hogy el kell kerülnie a sittet.
Aztán lehet, hogy később meg már sajnálkozik, de akkor, abban az adott helyzetben ez semmit nem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!