A rendőrség akit telefon alapján követ, látják ha épp netezik rajta és azt is, hogy mit néz?
Ha valakit követni akarnak és tudják a telefonszámát, akkor tudják a telefonja alapján követni, mind a járőrök, mind a nyomozók (E személyi alapján is).
Viszont azt hallottam, hogy azt is látják, hogy ha internetezik, mit néz, mit ír, ugye mikor betöltődik az oldal. Mindent látnak. Viszont ezt 0-24 óráig állandóan a rendőrkapitányságon egy nyomozó figyeli egy számítógépről. Ha telefonál, akkor azt is hallja kivel beszél.
Utóbbi állításom igaz, hogy a netezést is látják?
Azért kérdezem, mert érdekel a téma, ugyanis ebben a szegény világban megpróbálnám a rendőrséget. Ezt arra értem, hogy megpróbàlnék jelentkezni a rendőrségre mint dolgozni.
Nem valószínű, ha csak kifejezetten erre a célra fejlesztett programot nem használnak. Viszont a szolgáltatódtól minden adatot kikérhetnek a rendőrök, a szolgáltatód pedig minden egyes kattintást eltárol, sőt, olyanokat is látnak, hogy egy adott oldal adott szakaszán mennyi ideig állt a képernyőd (ezt pl. a facebook is külön figyeli, van rá egy ingyenes bővítmény ami ezt neked is logolja, és vissza tudod nézni, de nem tudom már mi a neve).
Fingom sincs hogy milyen megfigyelő programok léteznek és hogy valós időben mit tudnak megfigyelni meg mit nem, de az biztos hogy utólag minden internetes tevékenység lekérhető az adatbázisból, amihez a rendőrség nyilván kérhet is hozzáférést.
Nem így megy. A szolgáltatón keresztül férnek hozzá, tehát nem élőben megy, hanem utólag lehet visszanézni.
Helymeghatározás cellainformációk szerint az lehet élő adat (bár elég pontatlan, de kb városrész szinten meg lehet mondani h hol van az eszköz), egy híváslehallgatás is lehet élő, de az már különös engedély.
Valaki azt mondta, hogy ha épp a figyelt személy youtobe-on valami jó zenét néz és hallgat, akkor a nyomozónál is megy a gépen a zene és kezdenek az irodába bepárogni a többi nyomozók is mígnem lesznek vagy 10-en és táncra perdülnek.
Ilyen hülyeséget hallottam.
Igaz ez?
#5, így inkább ne legyél rendőr.
"Azért kérdezem, mert érdekel a téma, [...] megpróbàlnék jelentkezni a rendőrségre mint dolgozni."
És telefonon keresztül kémkednél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!