Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrség akkor is tudja...

Rendőrség akkor is tudja telefon alapján, hogy hol vagyok, ha kikapcsoltam a GPS-t?

Figyelt kérdés
Megfigyelés alatt állok, bár hivatalosan nem tájékoztattak róla, bár úgy tudom, nem is szokás...
2019. ápr. 23. 13:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Telefont cella info meg imei alapján mérnek be, az meg sim kártya nélkül is megy. Csak akkor nem tudják bemérni ha aksi nélkül elásos a föld alá.

Honnan veszed hogy figyelnek?

2019. ápr. 23. 14:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyan fontos ember vagy, vagy pedig bűnöző, hogy figyelnek?

Ha komolyan figyelnek, akkor telefon nélkül is tudhatják hol vagy.

2019. ápr. 23. 14:17
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Megint a szokásos üldözési mániás kérdezö: mindenki megfigyeli, ezért naponta kiír egy hasonló kérdést!
2019. ápr. 23. 14:17
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem Varga Lászlónak hivnak?
2019. ápr. 23. 18:20
 5/14 A kérdező kommentje:

😂😂😂😂

Ennél már csak azok a válaszok jobbak, hogy "az a vicces, hogy tudom ki vagy".

Nem, nem így

2019. ápr. 23. 18:21
 6/14 anonim ***** válasza:

Akkor sem tudja ha bekapcsolod, és akkor sem ha ki van kapcsolva.

Bírói engedélyhez kötött, és komoly alvilági hálózat tagjának kell lenned ahhoz, hogy lehallgassák a beszélgetéseket. A tartózkodási helyedet pedig a szolgáltatótól kérik ki utólagosan, ha az a büntetőeljárás szerint releváns.

Kétlem, hogy téged figyelne...

2019. ápr. 23. 18:25
 7/14 anonim ***** válasza:

Ajjaj, a hévízi thriller még nem ért véget...

Amíg a telefonban van akkumulátor, valamennyi funkciója bekapcsolható távolról észrevétlenül, ha ért hozzá az ember. De ilyen eszközhöz csak nagyon indokolt esetben szoktak folyamodni, ha követnek is telefonon át, megelégszenek a szolgáltatótól kikért cellainformációkkal, mert a szolgáltatóval egyszerűbb lemeccselni a nyomozóhatóságnak az adatok kikérését, mint a telefon gyártójával.

Nem, az indokolt eset nem az, hogy a buszsofőr direkt elcseréli a járatát csak azért, hogy kövessen, nyugdíjas nénikék pedig rád küldik a rendőröket, akik aztán az átszállásig hátralevő egy-másfél órában huszonötször igazoltatnak és minden egyes alkalommal megkérdik, nem vagy-e véletlenül drogdíler, majd a buszon is veled utazik két-három pintérkutya, hogy biztosan haza mész-e, nem máshová.

2019. ápr. 23. 18:36
 8/14 anonim ***** válasza:

N. Levike válaszoló vagyok.

Csak azért írtam ide a nevem,mert valaki azt írta,hogy megint az üldözési mániás írta ki aki naponta kiír egy kérdést. Tévedett. Nem én írtam ki ugye?!

Kérdésre válaszolva.

A nyomozóhatóság, a nyomozó felettese,az osztályvezető vagy alosztályvezető aláírásával ír a vezető ügyésznek egy papírt, hogy engedélyezze a szolgáltatótól a cellainformációk lekérését. Ezt egedélyezi is.

Ekkor a rendőrség ír egy megkeresést a szolgáltatónak, "nem minősített adatkérés" Leírja benne,miért kell az adatforgalom,hogy milyen ügyben folytat eljárást és kéri,hogy x naptól y napig az xy hívószámú sim kártyához tarzozó hívásforgalmi adatot megadni sziveskedjenek. A be. 263 (2) bek. a pont szerint 15 napon belül meg kell adni. Ha a szolgáltató ezt nem teljesíti vagy megtagadja akkor rendbirság és kényszerintézkedés is elrendelhető. Ilyen cellainformáció kiadását csak valamilyen büntetőeljárásban kérnek,hogy az is +bizonyíték legyen,de csak úgy nem.Röviden tömören ennyi.

Az,hogy a telefonod figyelik nem hinném,hacsak nem vagy nagy bűnöző:D

Be se tudják mérni,ha van benne aksi de ki van a telefon kapcsolva. Kikapcsoltan nem működik.

2019. ápr. 23. 19:42
 9/14 A kérdező kommentje:

Már azon gondolkoztam, hogy bejelentést teszek személyi szabadság megsértése miatt, mert ez nonszensz. Azért mert egy szerelmes buszsofőr nem bír magával.... Innen indul az egész....

Ha másik telefont viszek és átrakom a kártyát??

2019. ápr. 24. 03:00
 10/14 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs, hogy mit tegyek....

Koncentráljanak az igazi bűnözőkre, ne arra, hogy én hova járok vásárolni....

2019. ápr. 24. 03:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!