Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Úgy tudom minden TEK-es...

Úgy tudom minden TEK-es "kommandós" csapat tagja egy orvos is, neki kell rendőri előélet, vagy csak simán átképerznek 1 orvost, hogy a kommandós legyen?

Figyelt kérdés

Üdv, csak érdekel semmi egyéb, mert neten azt olvastam, hogy ha valaki a TEK-nél kommandózni szeretne előbb 2 év vagy mennyi rendőri pálya kell, .

Úgy tudom minden ilyen beavatkozó (vagy mi a szakneve) csapat része 1 képzett orvos is, na mármost, honnét szednek doktorokat? Nekik is kell a két év rendőri szolgálat, vagy csak simán kiképzik a jelentkező orvosokat "kommandósnak" ?

2022. júl. 16. 16:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

TEK-es kommandós orvosi végzettséggel? Mi szüksége volna rá a harctéren?

Elég minden bevetésre a terepen valami bármilyen féleszű által elvégezhető egyszerű OKJ-s képzés is, nem kell orvosnak lenni. A valódi orvos a mentőautóban/gyengélkedőn lesz, a harctér közepén nem fog tudni egy orvos sem elvégezni egy komoly műtétet.

2023. aug. 12. 19:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Összekevered a rendőrséget a hadsereggel, de ott sem teljesen így van.

A katonai beavatkozó alegységek tagjai között van egy, aki speciális egészségügyi képzést is kap, de ő is katona (szanitéc). Ő nem orvos. Orvost nem küldik semmilyen akcióba. Nem ezért van, nem ez a dolga.

A TEK felszámolói (adott akciócsoport tagjai) között sincs orvos.

Minek is lenne.

Ha orvosi segítség kell, azt utólag kap a delikvens az akció után. Már ha van még értelme.

2024. ápr. 9. 07:58
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi
2024. ápr. 9. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!