Úgy tudom minden TEK-es "kommandós" csapat tagja egy orvos is, neki kell rendőri előélet, vagy csak simán átképerznek 1 orvost, hogy a kommandós legyen?
Üdv, csak érdekel semmi egyéb, mert neten azt olvastam, hogy ha valaki a TEK-nél kommandózni szeretne előbb 2 év vagy mennyi rendőri pálya kell, .
Úgy tudom minden ilyen beavatkozó (vagy mi a szakneve) csapat része 1 képzett orvos is, na mármost, honnét szednek doktorokat? Nekik is kell a két év rendőri szolgálat, vagy csak simán kiképzik a jelentkező orvosokat "kommandósnak" ?
TEK-es kommandós orvosi végzettséggel? Mi szüksége volna rá a harctéren?
Elég minden bevetésre a terepen valami bármilyen féleszű által elvégezhető egyszerű OKJ-s képzés is, nem kell orvosnak lenni. A valódi orvos a mentőautóban/gyengélkedőn lesz, a harctér közepén nem fog tudni egy orvos sem elvégezni egy komoly műtétet.
Kérdező!
Összekevered a rendőrséget a hadsereggel, de ott sem teljesen így van.
A katonai beavatkozó alegységek tagjai között van egy, aki speciális egészségügyi képzést is kap, de ő is katona (szanitéc). Ő nem orvos. Orvost nem küldik semmilyen akcióba. Nem ezért van, nem ez a dolga.
A TEK felszámolói (adott akciócsoport tagjai) között sincs orvos.
Minek is lenne.
Ha orvosi segítség kell, azt utólag kap a delikvens az akció után. Már ha van még értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!