Úgy tudom minden TEK-es "kommandós" csapat tagja egy orvos is, neki kell rendőri előélet, vagy csak simán átképerznek 1 orvost, hogy a kommandós legyen?
Üdv, csak érdekel semmi egyéb, mert neten azt olvastam, hogy ha valaki a TEK-nél kommandózni szeretne előbb 2 év vagy mennyi rendőri pálya kell, .
Úgy tudom minden ilyen beavatkozó (vagy mi a szakneve) csapat része 1 képzett orvos is, na mármost, honnét szednek doktorokat? Nekik is kell a két év rendőri szolgálat, vagy csak simán kiképzik a jelentkező orvosokat "kommandósnak" ?
Szanitéc, Police Medic, arra gondolsz?
Ha igen, az sima rendőr\TEKes, csak elvégzett Pécsen egy PM képzést.
Jaa, hogy így.
Nem, ilyenről még én sem hallottam
A TEK jellemzően rendvédelmi, katonai szervek egészségügyi állományából, Országos Mentőszolgálattól válogat orvosokat, mentőtiszteket, ápolókat.
Ha nem rendvédelmi szervnél voltak korábban, akkor 1 év alatt rendőri (tiszthelyettesi beosztásokhoz ápolóknak), rendőrszervezői (tiszti beosztásokhoz mentőtiszteknek, orvosoknak) képzésre küldik őket.
Utána pedig a bevetési egységekkel ők is folyamatosan gyakorlatoznak. Nekik nem az ellenség leküzdése a feladatuk, hanem a sebesültek kihozatala és ellátása.
Orvost nem küldenek be tűzvonalba, de azon kívül is vagy ipari, természeti katasztrófa helyszínén is azért magasabb a kockázat.
A kb. 1000 fős TEK-nek kb. 50 fő az eü. állománya, a kisebb bevetésekre is kiküldenek legalább egy mentőtisztet és egy ápolót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!