Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha nem vallja be, nem teszik...

Ha nem vallja be, nem teszik előzetbe, hanem hazajöhetett volna?

Figyelt kérdés
Péntek este buliztunk a haverokkal, utcai jókedv, majd a semmiből két rendőr megjött, hogy haveromat bűncselekmény gyanúja miatt elő kell állítani. A szitu, hogy azért gyanúsították meg haverom, mert fel volt törve négy kocsi, egy üzlet külső kamerája felvette, hogy a környéken járt, de hogy ő törte fel, arról nincs felvétel. A rendőrök tehat nem foghattak rá semmi gépkocsifeltörést, csak azért gyanúsították meg, mert egy kamera látta, hogy a közelben van, valamint fk-s kent már ült 4 évet telefon rablás, autófeltörés miatt. A rendőrök azt mondták neki, hogy gyanúsítás lesz, meg valami rabosítás és 72 óra fogda. Magyarázták neki, hogy ha beismeri, hogy ő törte fel csütörtök este a négy verdát, a 72 óra fogda az már biztos, de ha beismer nem tesznek kérelmet az előzetesre, hanem kiengedik, hazamehet a fogdáról 2-3 nap múlva. Erre haverom beismerte. Engem értesítettek mint kapcsolattartót, a kirendelt védője megkeresett és elmondta az eseményt. Ma annyit mondtak a fogdán a haveromnak, hogy nem szabadul, előállítják a bíróságra, ami megtörgént és ott betették előzetesbe egy hónapra. Nagyon fel vagyok háborodva. A rendőrök átverték, nem ezt ígérték, azzal hitegették, hogy a fogdáról szabadul legkésőbb ma, ha beismer, nem lesz előzetes. Ha tagad, akkor intézik az előzetest. Most az van a fejemben, hogy a rendőrök az első perctől kezdve előzetest akartak, csak ez valami trükk lehetett, hogy ismerje már el, mert szerintem, a gyanúsításhoz elég volt, de mással nem tudták bizonyítani, hogy ő törte fel a kocsikat és várták a beismerőt a bizonyítékok királynőjét, mert féltek, hogy ha nem ismer be akkor nincs kétséget kizáró bizonyíték és a bíró nem teszi előzetesbe, hanem elengedi. Jobb lett volna, hogy ha tagad és ma hazajöhetett volna, mert a beismerő miatt tették előzetesbe, vagy akkor is előzetes lett volna?

2022. júl. 4. 20:54
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Tudod min gondolkodtam el?

Hogy egy ilyen értelmes emberkének mint te, hogy lehet ekkora b'rom a haverja?

Sajnálod, vagy mi?

2022. júl. 6. 20:07
 22/24 A kérdező kommentje:
Együtt nőttünk fel egy lakótelepen. Mára már se apja, se anyja, eldobták, intézetben volt, aztán egy jó idő múlva az unokatesója befogadta, be is van jelenzve, hogy nála lakik, dolgozik is kőműves mellett, van pénze, nem is értem miért tette amit tett, de mit csináljak, ha huszonvalahány éve haverok vagyunk, soha nem ártott nekem, a többi haverjainknak sem, sőt volt, hogy bevásárlot, hogy bográcsozzunk egyet, mindent ő fizetett.
2022. júl. 6. 20:32
 23/24 anonim ***** válasza:

Sztem ez vmi Levike effektus lehet....

Lop mert jól esik, de sok haszna nincsen aztán meg balfaxoskodik a rendőrökkel...

2022. júl. 6. 21:07
 24/24 anonim ***** válasza:

#23-nak:

Nem valószínű.

Bár engem nem "eldobtak", de én is apa nélkül és intézetben nőttem fel, én is bűnöző lettem.

Tudod mi a gond.

Soha nem volt "senki", soha nem volt semmije. Szeretne valamit "lerakni az asztalra", bebizonyítani saját magának hogy ő is "valaki", és ezt olyasmivel, ami NAGY pénzt is hoz.

Ez a bűnözői pálya.

Nekem ez sikerült. Bár már 15 éve lassan annak, hogy utoljára összetűzésbe kerültem a zsarukkal, de az alvilági nevem a mai napig felbukkan náluk. Az elmúlt évek folyamán jó párszor idéztek be kihallgatásra, de én tényleg kiszálltam. Néha találkozom egy-egy régi nyomingerrel akik még megismernek, és a mai napig visszaköszönnek, érdeklődnek felőlem. És ez nem kevés respect!

De a mi "emberünk" sajnos a tipikus balek. Az ő jellemével semmire sem fogja vinni. Rajta legfeljebb egy határozott, "erős kezű" pár segíthetne, aki szereti. A kifosztásos sztoriból nem lesz semmi. Bármilyen bűncselekmény csak akkor realizálódhat, ha annak van sértettje is.

A vádemelésig sem fog eljutni.

2022. júl. 7. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!