Ha nem vallja be, nem teszik előzetbe, hanem hazajöhetett volna?
Kérdezőnek:
Mielőtt megkérdeznéd hogy mit lehet ez ügyben tenni, szólok hogy már semmit.
A beismerő vallomása bocsánatos bűnné tette a nyomozó jogszerűtlen intézkedését. Innentől ez vesztett ügy.
Fogda sem lett vna... a ,,leíróból" mehetett vna haza!
A zaklatásos ügyemben engem is ijesztgettek azzal, hogy fogda lesz, nem tettem vallomást, kértem azonnal az ügyvédemet. Bejött, már nem sokkap utána mehettem is haza!
A barátodnak is azt kellett vna, hogy nem mondd semmit, nem tesz vallomást.
Sőt, panasszal élhetett vna az előállítás ellen....
Most beismert olyat amit elvileg el se követett.
De ha még el is követi akkor sem szabad bevallani.
Ez buta duma a filmekben, hogy ha együtt működsz a hatóságokkal, könnyebbb lesz...
#13 mondja jól.
A 3 nap fogda előfeltétele az alapos gyanú, és a gyanúsított tagadása.
Aztán jönnek a különböző kombinációk.
Alapos gyanú és beismerő vallomás lehet fogda, de lehet szabadlábon védekezés is. A haverod megszívta.
Ezután jön a következő kör, az előzetes feltételeinek vizsgálata a bíró részéről.
-A cselekmény súlyossága (pontosabban a várható ítélet súlyossága) indokolhatja a szökés-elrejtőzés veszélyét.
-Hajléktalan státusz az elérhetetlenség miatt ok.
-Tanúk-sértettek megfélemlítésének veszélye.
-Bejelentett munkahely hiányában a bűnismétlés veszélye.
Szerintem a haverod az utolsó ponton "csúszott el".
Eltaláltam?
14!
Fogda is csak akkor van, ha jó esély van az előzetesre...
Őrizetbe vétel után azonnal küldik az ügyészségre az indítványt a letartóztatásra...
Nekem az 5 éves huzavona alatt amióta tart a kis ,,háborúm" Szegeden, folyamatosan van munkaviszonyom... semmit nem nyom a latba, max annyit, hogy letöltendő meg felfüggesztett nem merült fel a bírósági szakasz végén, mert jobban letudnak húzni pénzzel...
A barátunk szimplán be lett sz*patva a miatt hogy vagy kellett egy balek akire ráverhető vagy haragosai vannak a rendőrségen...
Ennyi a sztori és mivel ,,tapasztalatlan" e téren, be tudták húzni a csőbe...
15!
Jó nagy hülye már bocsánat...
Még 1 ügyet bevallott ami nem is a mostanihoz kapcsóldik.
Grat!
Baxdmeg.
Azt meg felvette egy térfigyelő, mi?
Eltelt 3 év azóta, hogy utoljára ült?
Ha nem telt el 3 év, vagyis visszaeső, akkor tényleg könnyen meglehet hogy odabaxxa neki a bíró a 4-5 évet.
Ha nem egyedül csinálta bármelyiket is, akkor pedig a műanyag lakat is rárohadhat, ha h'lye a bíró!
Visszaesőként, mint társtettes.
Ha hárman voltak akkor pedig már nem társtettes, hanem bűnszövetség.
Nem tudom nem voltam ott, az ügyvédjével beszélek minden nap. Állítólag kérdezték, hogy ezen az ügyön kívűl még valami? Erre bevallotta, hogy tavaly elvett egy fekvő akarkitől egy doboz cigit a szigeten.
Azt az lesz az érdekes, ha abból meg nem történt feljelentés és fogalmuk sem volt a 13. kerületi rendőröknek arról, hogy elvettek valakitől egy doboz dohányt. Ezt nem kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!