Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Elvesztettem okmányaimat,...

Elvesztettem okmányaimat, hogy tovabb?

Figyelt kérdés
Elvesztettem a személyim, taj kártyám meg bankkártyámat. Most a rendőrségre kell mennem bejelentést tenni, ha igen ott hogyan igazolom magam? Adókártya vagy lakcímkártyával tudom vagy a születési könyv? Ha ott megvagyok akkor utána okmányirodába kell menni új személyiért meg taj kártyáért?

2022. máj. 24. 16:22
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
A telefonodon a bankkártyát letiltattad?
2022. máj. 24. 16:24
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen azonnal letiltattam! Rá 1-2 órára jött sms, hogy valaki vásárolni próbált vele de nem jött össze neki!
2022. máj. 24. 16:31
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

16:31

Uh, szerencséd volt🙂.

Ilyenkor el kéne az üzletben kapni az illetőt, a termnál kiírja a letiltásnál, hogy lopott, “Stolen”, nem ? Mint a betörős filmben? És akkor nem kéne kínlódni az ügyintézéssel. A bank látja hol vette, ott meg van kamera…

2022. máj. 24. 16:37
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

Születési anyakönyvi kivonattal menj be az Okm

ányirodába.

2022. máj. 24. 16:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, nagy szerencsém volt ezzel. Megteszem az intézkedéseket. Köszi!
2022. máj. 24. 17:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Elsokent rendorseg, ott majd pontosan elmondjak, mit kell tenned.
2022. máj. 24. 17:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#3 kiírja és rá is hívják a rendőrséget, de ha van esze valamilyen automatánál próbált fizetni vele, ahol ha ki is írja, el tud húzni onnan.

Személyit kormányablakban, taj kártyát a navnál lehet csináltatni, ha van útleveled vagy jogsid azzal tudod igazolni magad, ha nincs akkor a kormányablakban születésivel, ott azonnal adnak egy ideiglenes személyit. Az új bankkártyád már készül és úgy kell átvenni majd, ahogy az eredetit, ha postázták ezt is postázzák, ha bankfiókban vetted át ezt is ott kell átvenni ahol az eredetit.

2022. máj. 24. 17:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy beleszólok, de talált bankkártyával megpróbálni pénzhez jutni nem számít lopásnak?Minek számít ez?Nem kezdi el az ilyen embert keresni a rendőrség?Ha találta a kártyát, az a bank tulajdona, oda kell leadni.
2022. máj. 24. 17:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

“ kiírja és rá is hívják a rendőrséget, de ha van esze valamilyen automatánál próbált fizetni vele, ahol ha ki is írja, el tud húzni onnan”

Igen, de a kamera akkor ott is látta, ha nem maszkban volt. Arcról meg fel lehet ismerni?!

2022. máj. 24. 17:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!